Antena Meniu Search
x
LIVE

Medicul Radu Țincu a comentat ultimul derapaj conspiraționist al Oliviei Steer: ”Acest mesaj nu face decât să crească mortalitatea”

Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, a comentat luni noul derapaj al Oliviei Steer. 

De Redactia Observator la 06.04.2021, 12:31
Medicul Radu Țincu a comentat ultimul derapaj conspiraționist al Oliviei Steer: ”Acest mesaj nu face decât să crească mortalitatea”
Radu Țincu / Olivia Steer - Facebook

Fosta prezentatoare TV, Olivia Steer, o antivaccinistă vehementă, a postat în weekend pe Facebook un mesaj plin de acuzaţii nedemonstrate la adresa medicilor și a încurajat oamenii să iasă în stradă la proteste. Urmărită pe Facebook de 70.000 de oameni, aceasta susține că pacienții cu COVID-19 mor „sufocați și însetați”, uciși de „protocoalele criminale ale Organizaței Mondiale a Sănătății” și cu „complicitatea criminală a eroilor din linia întâi”. În toamna anului trecut, Steer a îndemnat oamenii să nu poarte mască și să nu respecte regulile de distanțare socială.

Medicul Radu Ţincu a răspuns luni atacurilor conspiraționiste ale Oliviei Steer: „Însă, ceea ce există dincolo de asta sunt acei oameni care mor în ATI, acei din ce în ce mai mulţi oameni care nu mai au loc în secţiile de terapie intensivă. Nu s-a pus în niciun moment problema ca oamenii să nu poată protesta, însă aceste proteste, însoţite de iresponsabilitate, nu fac decât să crească rata de transmitere a virusului şi să crească şi mai mult presiunea pe spitale. În această zi nu cred că există vreun spital în Bucureşti care să aibă locuri la ATI. Ca să spui că la ATI, unde pacienţii primesc oxigen sau sunt ventilaţi mecanic, ei se asfixiază este un lucru fals. Este total invers, oamenii sunt aduşi pentru că nu mai pot să respire şi au nevoie de asistenţă respiratorie şi suport respirator. Astfel de derapaje nu sunt doar în rândul oamenilor care nu au pregătire medicală, asistăm din păcate şi oameni cu pregătire medicală care au în anumite momente derapaje prin care nu fac decât să le dea oamenilor senzaţia că această boală este o banalitate şi că ea este amplificată doar de către autorităţi. Este o realitate: cel puţin în zona Bucureşti trăim în aceste zile o tragedie, spitalele sunt asaltate de oameni. Acest tip de mesaj dat în spaţiul public nu face decât să crească mortalitatea. Aceste persoane sunt responsabile, dincolo de partea legală, sunt responsabile din punct de vedere moral de cei care se îmbolnăvesc pentru că le urmează sfaturile.” a declarat Radu Ţincu, medic primar ATI la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, la Digi24.

Mesajul integral al Oliviei Steer

”Daca nu-ți pasă că ți-a fost șters dreptul constituțional la libera circulație pentru o gripă cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni la protest, azi, la 13.00, în Piață Universității!

Pe acelaşi subiect

Dacă nu înțelegi enormitatea îngrădirii dreptului fundamental la muncă, a falimentării programate a IMMurilor, prin restricții fara fundament științific, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni la protest, azi, la 13.00, în Piata Universității!

Dacă ți se rupe că mare parte din afacerile mici și mijlocii (care asigură două treimi din locurile de muncă din sectorul privat) a dat faliment sau funcționează la limita lui, în numele unei gripe cu rata de vindecare este 99,7%, nu veni la protest, azi, în Piata Universitatii!

Dacă te doare în cot că morții sînt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, ascunși goi, în saci de plastic și înmormântați, ca animalele, fără slujbă creștinească și fără confirmarea medico-legală a cauzei decesului, nu veni, azi, la 13.00, în Piața Universității!

Daca nu te revoltă că, la ATI, pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometati și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întîi, și declarați, apoi, în mod cinic, morți de Covid, nu veni la protest, azi, la 13.00, în Piață Universității!

Dacă te lasă rece că ți se neaga dreptul de a protesta față de măsuri guvernamentale ilogice, neconstitutionale și neargumentate stiintific, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni, azi, la 13, în Piață Universității!

Daca ți se rupe că dreptul de acces în spitale, după o viață de cotizatii CASS, pentru afecțiunile cronice sau acute pe care le ai, ți-a fost interzis, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni, azi, la 13.00, în Piață Universității!

Dacă ți-ai pus doua-trei măști în fiecare zi pe față, te-ai dezinfectat pe mîini din oră în oră, ai făcut Covid și acum dai vina pe cei care nu respectă niste măsuri aberante impuse pentru o gripa cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni, azi, la 13.00, în Piață Universității, la protest!

Dacă îți închipui că guvernele pandemice (Orban și Cîțu), care mituiesc presa cu peste 200 de milioane de euro să inducă populației sentimente de frică irațională, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, îți poartă de grijă și îți vor binele, nu veni la protest, azi, la 13.00, în Piața Universității!

Dacă te amuzi, în loc să te îngrozești, că anunțul înăspririi restricțiilor se face în hohotele generale de rîs ale decidenților politici, în vreme ce ei sint primii care le încalcă, nu veni azi, la 13.00, în Piata Universitatii!

Dacă nu înțelegi de ce state ale lumii (India, China) au renunțat la isteria pandemica și și-au reluat viață normală, fără măști și fără distanțare și fără ca incidența bolii să crească, nu veni azi, la 13.00, în Piata Universitatii!

Dacă crezi că viața se trăiește în frică de moarte, în numele unei gripe cu rata de vindecare de 99,7%, nu veni azi la protest!

Noi, toți ceilalți, vom fi acolo! Toți!

3 aprilie, Piata Universității, ora 13.00!”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Medicul Radu Țincu a comentat ultimul derapaj conspiraționist al Oliviei Steer: ”Acest mesaj nu face decât să crească mortalitatea”

Breaking News

O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor

O scrisoare bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit uşor