Antena Meniu Search
x

Video Antonio Guterres vorbește despre o iarnă a nemulţumirii mondiale: "Plutim pe o mare agitată. O criză a costului vieții face furori"

Statele-membre ale Naţiunilor Unite reunite la New York au primit o veste cumplită de la secretarul-general al organizaţiei! Antonio Guterres i-a avertizat pe liderii lumii că urmează o iarnă a nemulţumirii mondiale, pe fondul crizei energetice provocate de Rusia. Secretarul-general al ONU spune că este necesar ca țările membre să acţioneze ca o coaliţie pentru a diminua efectele generate de scumpirea energiei. Pentru moment, însă, fiecare ţară se străduieşte să-şi rezolve problemele în propria manieră.

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 08:26

Vezi și

Secretarul-general al ONU s-a exprimat fără menajamente cu privire la situaţia din acest moment, care nu afectează doar Europa, prin prisma sancţiunilor impuse Rusiei şi reacţiei Moscovei.

Antonio Guterres, Secretar General al ONU: Să nu ne facem iluzii, plutim pe o mare agitată. O iarnă de nemulțumire globală este la orizont. O criză a costului vieții face furori. Încrederea se dărâmă. Inegalitățile explodează. Și planeta noastră arde. 

Germania, la un pas să naționalizeze cel mai mare importator de gaze al ţării

Criza energetică din Europa şi explozia preţurilor au generat deja proteste, îndeosebi în ţările cu un grad foarte mare de dependenţă energetică de Rusia. În Germania, panica este atât de mare, încât autorităţile de la Berlin sunt la un pas să naţionalizeze, temporar, cel puţin, cel mai mare importator de gaze al ţării. La rândul lor, britanicii s-ar putea revolta faţă de măsurile pe care intenţionează să le adopte noua lor premieră, cu riscul de a deveni nepopulară, la scurt timp de la instalarea în funcţie.

Pe acelaşi subiect

Liz Truss, prim-ministrul Marii Britanii: Ne aflăm într-o perioadă economică foarte dificilă. Ne confruntăm cu războiul lui Putin din Ucraina, care a împins prețurile la energie. (...) Guvernul meu face tot posibilul pentru a ajuta oamenii, pentru a pune economia în funcțiune, pentru a ne asigura că avem o economie de succes și o țară care poate înfrunta această furtună foarte, foarte dificilă cu care ne confruntăm.

Ungaria încearcă o reconciliere cu oficialii de la Bruxelles

Confruntată cu o criză de proporţii, până şi Ungaria încearcă o reconciliere cu oficialii de la Bruxelles, după ce a fost ameninţată cu tăierea a şapte miliarde şi jumătate de euro, fonduri europene

Judit Varga, ministrul justiției ungar: Voi cere statelor membre să fie tolerante, să fie pozitive, să fie constructive și orientate spre viitor, pentru că, în cele din urmă, procedura de condiționalitate, scopul principal este prevenirea, nu sancționarea și nu tăieri de fonduri. 

Grecia, în schimb, încearcă un nou mod de abordare.

Oficialii de la Atena au anunţat că elenii care - în timpul lunilor de iarnă - îşi vor reduce consumul de electricitate, vor fi recompensaţi cu subvenţii mai mari la plata facturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Antonio Guterres vorbește despre o iarnă a nemulţumirii mondiale: "Plutim pe o mare agitată. O criză a costului vieții face furori"