Antena Meniu Search
x

Astronauții se antrenează pentru cosmos, în pădure. De ce au ales acest loc

Viitorul echipaj al Staţiei Spaţiale Internaţionale a început un stagiu de antrenament, într-o pădure din Rusia. Fireşte, condiţiile de aici sunt total diferite de cele de la bordul Staţiei.

Vezi și

Scopul antrenamentului este, însă, de a-i pregăti pe cosmonauţi pentru o eventuală aterizare de urgenţă pe Pământ, în alt loc decât cel dinainte stabilit. 

Echipajul este format din doi ruşi, dintre care unul are deja la activ patru misiuni în spaţiu, şi un american.

Ei trebuie să fie pregătiţi să supravieţuiască măcar 48 de ore dacă, din cauza vreunei defecţiuni, capsula spaţială revine pe Pământ în cine ştie ce loc izolat.

În acelaşi scop, la bord se află haine călduroase şi lucruri necesare pentru supravieţuire, dar nu multe, deoarece greutatea este limitată: o lampă, o staţie de radio, medicamente şi şase litri de apă.

Condiţiile de iarnă din pădurea rusească, cu temperatură sub minus 20 de grade Celsius, sunt foarte potrivite pentru un asemenea exerciţiu de rezistenţă.

Astronauţii au ridicat un cort, au făcut focul şi s-au pregătit să aştepte echipa de recuperare.

Antrenamentul are şi scopul de a întări legăturile dintre membrii echipajului.

Punctele tari şi slabe, încrederea reciprocă în echipaj, compatibilitatea psihologică - toate sunt testate în aceste antrenamente, în condiţii de iarnă, pe mare sau în deşert, a spus GHENNADI PADALKA.

Cei trei astronauţi au tot interesul să se cunoască şi să se înţeleagă bine, deoarece echipajul lor este primul care va petrece pe Staţia Spaţială un an întreg şi nu doar şase luni, ca acum.

Misiunea este programată să înceapă în primăvara anului viitor.

sursa foto home: unifiedrepublicofstars.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Astronauții se antrenează pentru cosmos, în pădure. De ce au ales acest loc