Antena Meniu Search
x

Video Anunţul care dă fiori întregii Europe: Kremlinul a făcut public scenariul în care vor fi folosite armele nucleare

După 28 de zile, luptele din Ucraina continuă, iar cele mai negre scenarii nu par să aibă un sfârşit prea curând. Oficialii de la Kremlin sunt, în continuare, siguri că victoria este de partea lor, chiar dacă militarii ruşi nu mai luptă cu aceeaşi putere ca la început. Acum, au o grijă în plus: securitatea Rusiei, pe care au afirmat că o vor păzi cu sfinţenie, chiar dacă acest lucru va însemna folosirea armelor nucleare.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 14:21

Vezi și

"Dacă există o ameninţare pentru ţara noastră, atunci acestea ar urma să fie folosite", a declarat Dimitri Peskov. Declaraţia şocantă a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, într-un interviu realizat de jurnalista Jurnalista CNN International Christiane Amanpour. "Nu, Putin nu este supărat pe ucraineni. Şi nimeni de aici, din Rusia, nu este supărat pe ucraineni. Este supărat pe acei oameni din Ucraina, care vor să facă parte din NATO şi care vor să bombardeze cu rachete nucleare pe teritoriul Rusiei. Şi este supărat pe acei oameni din Ucraina care le interzis oamenilor să vorbească rusă în ţara lor, inclusiv ruşilor care locuiesc în Ucraina de ani întregi", a mai declarat Peskov.

După 4 săptămâni de război, ucrainenii încă rezistă atacurilor

După 4 săptămâni de război, ucrainenii încă rezistă atacurilor. Imagini din satelit au suprins Mariupolul, aşa cum nu a fost văzut niciodată. Oraşul odată prosper a ajuns să fie numai scrum din cauza bombardamentelor. Şi pe zi ce trece, dispare uşor de pe faţa pământului, cu fiecare nouă ofensivă. "Încercăm să bombardăm într-un mod foarte delicat, fără a răni populaţiile civile", a declarat Gennadi Gatilov. Oamenii caută să scape, iar cei care nu reuşesc rămân în oraş, în cele mai cumplite condiţii. Mariupol este atacat şi de pe mare, cu rachete de croazieră lansate de pe navele din Marea Azov şi chiar de cele din Marea Neagră.

"În prezent, în Mariupol trăiesc în jur de 100.000 de oameni în condiții inumane, sub asediu complet, fără hrană, apă și medicamente, sub bombardamente constante. Cu toate acestea, am reușit în continuare să evacuăm 7.026 de locuitori din Mariupol", a declarat Volodimir Zelenski. 121 de copii au fost ucişi în lupte, iar mai bine de 150 au fost răniţi, spun oficiali ucraineni. Şi la Kherson, singurul oraş mai important ocupat de invadatori, localnicii care nu li se supun sunt ameninţaţi cu deportarea. Tot în sud-estul Ucrainei, ruşii sunt acuzaţi că au răpit aproape 2400 de copii ucraineni pe care i-au dus dincolo de frontieră. Însă Kremlinul pune aceste acuzaţii pe seama fake-news-urilor.

Pe acelaşi subiect

"Credeţi-mă, nu trăim doar în preajma unei operaţiuni militare, ci si sub ameninţarea unui război informaţional sever, un război al ştirilor false", a mai spus Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Însă armata rusă pare să fie la capătul puterilor. Analiştii occidentali avertizează că forţele Rusiei se situează încă la aproape 90 la sută din potenţialul lor maxim. Fără mâncare, fără haine şi fără pic de siguranţă în ziua de mâine. Aşa luptă soldaţii ruşi de 28 de zile. Însă oficalii de la Kremlin sunt optimişti şi convinşi că vor duce lupta mai departe.

Sancţiunile rămân singura ripostă pe care Occidentul o poate da Rusiei

Deocamdată, sancţiunile rămân singura ripostă pe care Occidentul o poate da Rusiei. Preşedintele Joe Biden va porni joi în Europa pentru întâlniri cu şefii de stat şi de guvern din NATO şi Uniunea Europeană, urmate de o vizită în Polonia. Vor fi decise noi sancţiuni şi se va discuta despre asigurarea aprovizionării cu energie a ţărilor europene care depind prea mult de livrările de gaz din Rusia.

În timp ce delegaţii celor două părţi continuă negocierile de pace, fără speranţe de succes pe termen scurt, ucrainenii se pregătesc de rezistenţă şi în oraşele mai puţin supuse, până acum, atacurilor. Iar artiştii se străduiesc şi ei să le susţină moralul. La Odessa, un muzician cântă în preajma baricadelor ridicate împotriva unei eventuale ofensive. Iar la Lvov, corul filarmonicii a coborât în stradă pentru un recital dedicat apărătorilor şi eroilor ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Anunţul care dă fiori întregii Europe: Kremlinul a făcut public scenariul în care vor fi folosite armele nucleare