Antena Meniu Search
x

Anunţul făcut de un oficial american: Forțele rusești "sporesc bombardamentele" asupra marilor orașe ucrainene

Forțele rusești "sporesc bombardamentele" asupra marilor orașe ucrainene, afirmă un înalt oficial american din domeniul apărării, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 21:24

Anunţul făcut de un oficial american: Forțele rusești "sporesc bombardamentele" asupra marilor orașe ucrainene
- Profimedia

Forțele rusești „intensifică bombardamentele" asupra marilor orașe ucrainene, printre care Harkov, Kiev și Cernihiv, precum și asupra orașelor Mykolaiv și Mariupol din sud, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN. „Am observat o creștere a ceea ce numim focuri cu rază lungă de acțiune, bombardamente, atacuri cu rachete, artilerie și estimăm că lovesc ținte civile, infrastructură, zone rezidențiale", a declarat oficialul.

Nu este „clar" dacă rușii lovesc ținte civile în mod deliberat sau dacă acestea sunt „rezultatul impreciziei", dar „în mod clar se întâmplă", a spus oficialul. „Se întâmplă într-un ritm și la o scară mai mare, ceea ce reprezintă o dovadă în plus a naturii nesăbuite cu care rușii propagă această invazie", a adăugat oficialul.

A treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat

Între timp, a treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat, fiind semnalate „mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative" în sensul unui armistiţiu. „A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat", a anunţat Ambasada Rusiei în Belarus.

Surse citate de agenţia Interfax au declarat că au fost înregistrate „mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, pentru evacuarea civililor ucraineni sau pentru aprovizionarea acestora cu alimente şi medicamente. „Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit", a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak, citat de Sky News. Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Anunţul făcut de un oficial american: Forțele rusești "sporesc bombardamentele" asupra marilor orașe ucrainene