Antena Meniu Search
x

Foto Apa din Fontana di Trevi din Roma, înnegrită cu cărbune de 7 activişti de mediu furioşi. "Ţara noastră este pe moarte"

Şapte tineri activişti care protestează împotriva schimbărilor climatice s-au urcat duminică în Fântâna Trevi din Roma şi au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 21.05.2023, 17:18

Protestatarii din grupul ”Ultima Generazione” (”Ultima generaţie”) au ridicat pancarte pe care scriau ”Nu vom plăti pentru combustibili fosili” şi au strigat ”ţara noastră este pe moarte”. Poliţişti în uniformă au intrat în apă pentru a-i lua pe activişti, mulţi turişti filmând cascadoria şi câţiva dintre privitori strigând insulte la adresa protestatarilor, se arată în videoclipurile postate pe reţelele de socializare.

Apa din Fontana di Trevi, înnegrită

Într-o declaraţie, Ultima Generazione a cerut încetarea subvenţiilor publice pentru combustibilii fosili şi a legat protestele de inundaţiile mortale din regiunea Emilia-Romagna, din nordul Italiei, din ultimele zile. Grupul a spus că una din patru case din Italia sunt expuse riscului de inundaţii, relatează news.ro.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează opere de artă din Italia. ”Destul cu aceste atacuri absurde asupra moştenirii noastre artistice”, a scris el pe Twitter. Tradiţia este ca vizitatorii să arunce monede în celebra Fântână Trevi din secolul al XVIII-lea, pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma într-o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Apa din Fontana di Trevi din Roma, înnegrită cu cărbune de 7 activişti de mediu furioşi. "Ţara noastră este pe moarte"