Antena Meniu Search
x

Apar ameninţări, după apariţia noului număr Charlie Hebdo: "Nu este înțelept" să recidivezi

Uniunea mondială a clericilor musulmani, condusă de predicatorul Youssef al-Qaradaoui, a declarat că "nu este înțelept" să publici noi caricaturi cu profetul Mohamed, în spiritul solidarității cu săptămânalul francez Charlie Hebdo

Uniunea mondială a clericilor musulmani, condusă de predicatorul Youssef al-Qaradaoui, a declarat că "nu este înțelept" să publici noi caricaturi cu profetul Mohamed, în spiritul solidarității cu săptămânalul francez Charlie Hebdo

'Nu este nici rezonabil, nici logic, nici înțelept să publici desene și imagini ofensatoare la adresa Profetului său care atacă islamul', a notat, într-un lung comunicat, acest organism cu sediul în Qatar și prezidat de predicatorul qatariot de origine egipteană, Youssef al-Qaradaoui, considerat 'eminența cenușie' a Fraților Musulmani.

'Dacă suntem de acord asupra faptului că (autorii atentatelor) sunt o minoritate ce nu reprezintă nici islamul, nici pe musulmani, atunci cum se poate răspunde prin atacuri care nu sunt îndreptate contra lor, ci contra Profetului venerat de un miliard și jumătate de musulmani?', întreabă organismul clericilor musulmani în textul său publicat în seara zilei de marți, conform Agerpres.

Potrivit Uniunii mondiale a clericilor musulmani, publicarea unor asemenea desene nu va face decât 'să confere credibilitate tezei (autorilor atentatelor) conform cărora Occidentul este împotriva islamului'. Aceste publicații nu vor face decât să 'alimenteze ura, extremismul și tensiunile', atenționează comunicatul.

Supraviețuitorii atacului asupra Charlie Hebdo au lansat miercuri primul loc număr post-atentat, prezentând un profet Mahomed cu o lacrimă în colțul ochiului.

La o săptămână după atacul împotriva redacției sale, atac care a făcut 12 morți, revista satirică franceză a anunțat un tiraj de trei milioane de exemplare (comparativ cu cele 60.000 în mod obișnuit), precum și versiuni în limbi străine (engleza, turcă, spaniola).

Din Europa până în Australia, numeroase publicații au reprodus imediat această primă ediție excepțională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Apar ameninţări, după apariţia noului număr Charlie Hebdo: "Nu este înțelept" să recidivezi