Antena Meniu Search
x

Aproape 10.000 de noi recruți s-ar fi înrolat în armata rusă de la rebeliunea Wagner, susține Dmitri Medvedev

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat marţi că 185.000 de noi recruţi s-au alăturat armatei ca soldaţi profesionişti prin contract de la începutul acestui an, potrivit Reuters. Într-o înregistrare video postată pe Telegram, Medvedev - numit mai devreme în acest an într-o funcţie de supervizare a producţiei militare interne a Rusiei - a declarat că aproape 10.000 de noi recruţi s-au înrolat în ultima săptămână, după rebeliunea eşuată a grupului de mercenari Wagner, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 22:40

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse
Aproape 10.000 de recruți s-ar fi înrolat în armata rusă de la rebeliunea Wagner, susține Dmitri Medvedev - Profimedia

Combatanţilor acestei grupări paramilitare li s-a oferit opţiunea fie de a se înrola ca soldaţi obişnuiţi în armata rusă, fie de a pleca la familiile lor, fie de a-l urma pe şeful grupării, Evgheni Prigojin, în exil în Belarus.

Tentativa de rebeliune armată nu a schimbat atitudinea ruşilor faţă de serviciul prin contract în zona "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, în cadrul unei reuniuni pe tema completării forţelor armate ruse cu militari angajaţi prin contract, potrivit agenţiei de presă ruse oficiale RIA Novosti.

Luptele continuă în Ucraina

De cealaltă parte, oficiali ucraineni au actualizat bilanţul atacului rusesc cu rachete de marţi din localitatea Pervoimaiski din regiunea Harkov (nord-est), indicând că numărul persoanelor rănite se ridică de acum la 38, între care 12 copii. Atacul cu rachete, potrivit unui ofiţer ucrainean, a vizat înmormântarea unui soldat din Batalionul Azov, notează Reuters. Imagini difuzate de televiziunile locale din micul oraş Pervomaiski au arătat o clădire cu nouă etaje cu ferestrele sparte şi cu fum negru ieşind din imobilul avariat. Maşini în flăcări se aflau în apropiere, iar dintr-o ambulanţă se vedea un bărbat cu sânge pe faţă.

Pe acelaşi subiect

Guvernatorul regiunii, Oleh Sinehubov, a declarat că o rachetă Iskander a lovit o zonă rezidenţială din Pervomaiski la 13:35, ora Kievului (10:35 GMT). Apartamentele a aproximativ 2.000 de persoane au fost avariate în atacul asupra oraşului, situat în apropiere de graniţa cu Rusia, iar locuitorilor le-au fost distribuite mese calde, a precizat el. Procurorii au declarat că cea mai tânără dintre cele 38 de persoane rănite în atac este un copil de trei luni. Starea copilului nu este deocamdată clară. Şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak, indicase anterior că printre copiii răniţi s-ar afla doi sugari, unul de un an şi celălalt de zece luni.

Imaginile difuzate de Reuters arată aproximativ 100 de persoane adunate la o înmormântare în Pervomaiski, unele în uniformă, altele în haine civile.Maiorul Maxim Jorin, fost comandant al Batalionul Azov, care acum face parte din armata ucraineană, a declarat că oraşul a fost lovit în timp ce oamenii se adunaseră pentru înmormântarea lui Oleh Fadeenko, un soldat cu indicativul 'Baby', despre care a spus că a fost ucis în luptele de lângă Bahmut, în estul Ucrainei.

"Au vizat locul în care avea loc ceremonia", a declarat Jorin, în prezent comandant adjunct al Brigăzii a 3-a autonome de asalt pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia nu a făcut deocamdată vreun comentariu cu privire la acest atac. De regulă Moscova neagă că ţinteşte în mod deliberat civili, dar atacurile sale cu rachete şi drone au lovit în mod repetat oraşe din Ucraina de la invazia declanşată la 24 februarie 2022. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Aproape 10.000 de noi recruți s-ar fi înrolat în armata rusă de la rebeliunea Wagner, susține Dmitri Medvedev