Antena Meniu Search
x

Războiul din Ucraina va dura zeci de ani, ameninţă Dmitri Medvedev

Război în Ucraina. Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, văzut ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai lui Vladimir Putin, a declarat că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani, cu perioade lungi de lupte întrerupte de armistiţii, a relatat joi agenţia rusă de presă RIA, citată de Reuters.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 12:03

Războiul din Ucraina va dura zeci de ani, avertizează Dmitri Medvedev
Războiul din Ucraina va dura zeci de ani, avertizează Dmitri Medvedev - Profimedia Images

"Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani", a declarat Medvedev, citat de RIA. "Atât timp cât există o astfel de putere (la Kiev - n.r.), vor fi, să zicem, trei ani de armistiţiu, doi ani de conflict şi totul se va repeta", a continuat el, reiterând afirmaţia Moscovei că Ucraina este un stat nazist.

Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al puternicului Consiliu de Securitate al lui Putin, a făcut aceste declaraţii în timpul unei vizite în Vietnam.

De la începutul războiului din Ucraina, Medvedev face adesea comentarii radicale, iar luna trecută a descris autorităţile ucrainene ca fiind o infecţie. În ianuarie, Medvedev a spus că, dacă Rusia ar fi învinsă, ar putea declanşa un război nuclear, reaminteşte Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Războiul din Ucraina va dura zeci de ani, ameninţă Dmitri Medvedev