Antena Meniu Search
x

Aproape 3.000 de rezervişti americani ar putea fi desfăşuraţi în Europa. "Nu este vorba de forţe suplimentare". Ordinul, semnat de Joe Biden

Război în Ucraina. Până la 3.000 de rezervişti americani ar putea fi activaţi de ministerul Apărării al SUA pentru a-i desfăşura în viitor în Europa, transmite dpa, citat de Agerpres. Joe Biden a semnat un ordin executiv în care se menţionează ca fiind necesară "consolidarea forţelor active pentru punerea în aplicare a operaţiunii Atlantic Resolve".

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 16:04

Aproape 3.000 de rezervişti americani ar putea fi desfăşuraţi în Europa. "Nu este vorba de forţe suplimentare". Ordinul, semnat de Joe Biden
Aproape 3.000 de rezervişti americani ar putea fi desfăşuraţi în Europa. "Nu este vorba de forţe suplimentare". Ordinul, semnat de Joe Biden - Getty Images/Arhivă

US Army a lansat această misiune după ce Rusia, prin anexarea Crimeii în 2014, a încălcat dreptul internaţional. Misiunea are ca scop consolidarea aliaţilor din NATO prin desfăşurarea de unităţi pregătite pentru luptă, prin rotaţie, pe flancul estic al NATO.

"Nu este vorba de forţe suplimentare"

Comandamentul forţelor americane în Europa (EUCOM) a anunţat după semnarea ordinului de către Biden că nu se modifică efectivele de trupe ale SUA în Europa. Nu este vorba de forţe suplimentare, a ţinut să precizeze general-locotenentul Douglas Sims. Mai bine zis, rezerviştii ar putea, în viitor, să preia sarcini care erau îndeplinite anterior de soldaţi dintr-o unitate activă.

Dar nu se precizează dacă rezerviştii ar putea servi ca forţă cvasiauxiliară pentru soldaţii activi în Europa, potrivit dpa. În acest sens, Pentagonul a specificat că rămâne la latitudinea EUCOM să decidă cum să folosească această forţă.

Pe acelaşi subiect

Angajament neclintit al SUA pentru flancul estic al NATO

General-locotenentul Sims a spus că demersul demonstrează sprijinul şi angajamentul neclintit al SUA pentru apărarea flancului estic al NATO în contextul "războiului ilegal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei".

După acest anunţ, publicaţia americană Politico scrie că demersul arată cât de dificilă este pentru forţele active misiunea de instruire a armatei americane în Europa, precum şi desfăşurarea mai multor brigăzi noi ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Ziarul Washington Post ajunge la o concluzie similară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Aproape 3.000 de rezervişti americani ar putea fi desfăşuraţi în Europa. "Nu este vorba de forţe suplimentare". Ordinul, semnat de Joe Biden