Antena Meniu Search
x

Aproape 80 de eleve au fost otrăvite în Afganistan. Fetelor le este interzis să meargă la şcoală mai departe de clasa a 6-a

Aproape 80 de fete au ajuns la spital, după ce au fost otrăvite în două atacuri separate care s-au produs în weekend la școlile lor primare din Afganistan. Fetelor le este interzis să meargă la şcoală mai departe de clasa a șasea.

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 10:59

Aproape 80 de eleve au fost otrăvite în Afganistan - Profimedia

Aproape 80 de fete au fost otrăvite și au ajuns la spital în două atacuri separate care s-au produs în weekend la școlile lor primare din Afganistan, a declarat un oficial afgan. În Afganistan, fetelor le este interzis să urmeze școala mai departe de clasa a șasea, potrivit Sky News.

Aproape 80 de eleve au fost otrăvite sâmbătă și duminică în districtul Sangcharak din provincia Sar-e-Pul, a declarat Mohammad Rahmani, care conduce departamentul provincial de educație. El a spus că 60 de eleve au fost otrăvite în școala Naswan-e-Kabod Aab și 17 au fost otrăvite în școala Naswan-e-Faizabad.

Departamentul a lansat o investigație, iar cercetările inițiale arată că o persoană a plătit pe altcineva pentru a efectua atacurile, a mai spus Rahmani, potrivit Mediafax.

El nu a oferit nicio informație cu privire la modul în care au fost otrăvite fetele sau despre starea lor de sănătate.

Incidente asemănătoare s-au produs în Iran începând cu luna noiembrie a anului trecut. Mii de eleve de la școli de fete s-au îmbolnăvit din cauza vaporilor nocivi însă nu s-a aflat cine este în spatele incidentelor sau ce substanțe chimice au fost folosite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Aproape 80 de eleve au fost otrăvite în Afganistan. Fetelor le este interzis să meargă la şcoală mai departe de clasa a 6-a