Antena Meniu Search
x

Suspect arestat în cazul morţii lui 2Pac. Rapperul a fost ucis acum 27 de ani

Un bărbat a fost arestat în Las Vegas pentru uciderea rapperului Tupac Shakur, care a fost împușcat mortal în 1996. Starul a fost împușcat la vârsta de 25 de ani, în timp ce era pasager într-un BMW negru oprit la semafor pe o stradă din apropierea Las Vegas Strip, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 30.09.2023, 09:13

Vezi și

Duane „Keffe D” Davis a fost arestat vineri dimineața, potrivit Associated Press (AP), care a citat doi oficiali anonimi. Cu toate acestea, acuzația sau acuzațiile exacte nu au fost clarificate încă, o punere sub acuzare oficială fiind așteptată, potrivit AP. Arestarea reprezintă un pas așteptat într-un astfel de caz care i-a frustrat pe anchetatori și a fascinat publicul încă de când starul hip-hop a fost ucis pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani.

Cum a fost ucis Tupac în 1996

Născut la New York, Tupac a devenit una dintre figurile principale ale scenei hip-hop de pe Coasta de Vest, cu hituri precum „California Love” și „Dear Mama”. Cunoscut sub numele său de scenă 2Pac, a fost nominalizat de șase ori la premiile Grammy și este considerat unul dintre cei mai influenți rapperi din toate timpurile. A fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight.

Aceștia așteptau într-un convoi de aproximativ 10 mașini la un semafor, la o stradă de Las Vegas Strip, când un Cadillac alb s-a oprit lângă ei și s-au tras focuri de armă. Tupac a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori. Avea 25 de ani la acea vreme. Împușcăturile au avut loc la scurt timp după o încăierare într-un cazinou, în cursul aceleiași seri, între Orlando Anderson, Tupac și asociații lor.

Au existat numeroși martori, dar ancheta s-a împotmolit rapid, în parte pentru că acești martori au refuzat să coopereze, a declarat în trecut poliția din Las Vegas. Nu au existat niciodată arestări, însă atenția asupra cazului a rezistat timp de decenii. Bărbatul arestat vineri, Davis, este unchiul lui Anderson - unul dintre rivalii cunoscuți ai lui Tupac, pe care autoritățile îl suspectează de mult timp de moartea rapperului.

Anderson a negat la momentul respectiv orice implicare în uciderea lui Shakur și a murit doi ani mai târziu într-un schimb de focuri de armă între bande, care nu avea nicio legătură cu acesta. În iulie, poliția a percheziționat o proprietate pe care înregistrările publice, inclusiv dosarele de vot, o legau de soția lui Davis. La momentul respectiv, poliția a confirmat că ofițerii au executat un mandat de percheziție în Henderson, un oraș din apropierea orașului Las Vegas. Cu toate acestea, departamentul nu a făcut publice alte detalii, inclusiv locul în care ofițerii au efectuat percheziția și dacă se așteaptă să facă o arestare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Suspect arestat în cazul morţii lui 2Pac. Rapperul a fost ucis acum 27 de ani