Antena Meniu Search
x

Peste 180 de arestări efectuate în legătură cu incendiile de vegetaţie produse în Australia

Incendiile devastatoare care au lovit Australia în ultimele luni s-au soldat cu zeci de morţi şi pagube care depăşesc, deja, două miliarde de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 24.01.2020, 01:03

Incendiile de vegetaţie s-au soldat cu zeci de morţi şi pagube uriaşe
Peste 180 de oameni ar fi vinovaţi pentru producerea incendiilor de vegetaţie - NSW Rural Fire Service

Incendiile devastatoare care au lovit Australia în ultimele luni s-au soldat cu zeci de morţi şi pagube care depăşesc, deja, două miliarde de dolari.

Se vorbeşte despre o adevărată catastrofă climatică, în condiţiile în care au fost afectate serios numeroase specii de animale, iar aerul a devenit extrem de poluat pe aproape întregul continent.

Incendiile de vegetaţie din Australia, produse cu largul concurs al oamenilor

Conform Daily Mail, se vorbeşte inclusiv despre impactul încălzirii globale şi chiar un eventual răspuns al planetei la suprapopulare.

Însă, nu trebuie pierdut din prim plan şi factorul uman. Iar acesta constă în special în locuitorii care au încălcat recomandările autorităţilor şi au pus umărul serios la formarea acestor incendii care au atins un nivel apocaliptic.

Peste 180 de persoane au fost arestate în Australia, în ultimele luni, pentru neglijenţe care au condus la producerea de incendii de vegetaţie.

Ce este şi mai grav este că din cei 183 de oameni intraţi în atenţia oamenilor legii, mai mult de jumătate sunt minori.

Vorbim atât despre oameni care au aruncat neglijent o ţigară aprinsă sau care au ţinut neapărat să dea foc vegetaţie uscate din curte, cât şi despre oameni care au sesizat incendii de vegetaţie şi nu le-au reclamat autorităţilor.

Cele mai multe arestări s-au produs în Queensland, 101, şi în Victoria, 43, dar s-au făcut arestări şi în New South Wales, sudul Australiei sau Tasmania .

Inclusiv Blake Banner, un pompier voluntar de 19 ani, din New South Wales, a fost reţinut, fiind acuzat că a pus la cale şapte incendii de vegetaţie. A fost eliberat pe cauţiune şi a anunţat că este pregătit să combată acuzaţiile care i se aduc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 180 de arestări efectuate în legătură cu incendiile de vegetaţie produse în Australia