Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopul Oscar Romero, beatificat

Peste 250.000 de oameni au asistat la ceremonia de beatificare a arhiepiscopului Oscar Romero, în San Salvador, capitala republicii cu același nume

Vezi și

Peste 250.000 de oameni au asistat la ceremonia de beatificare a arhiepiscopului Oscar Romero, în San Salvador, capitala republicii cu același nume

Ceremonia de beatificare a avut loc lângă statuia arhiepiscopului Romero, în faţa unei mulţimi uriaşe. Mii de oameni erau veniţi din provincie iar unii petrecuseră noaptea în corturi. În mulţime se mai aflau pelerini din întreaga lume, dar şi foşti luptători comunişti din războiul civil dezlănţuit după asasinarea lui Romero. Cămaşa însângerată purtată de monsenior în momentul crimei, devenită o relicvă de preţ, a fost expusă solemn în timpul slujbei.

Numit arhiepiscop de San Salvador în 1977, Oscar Romero a criticat tot mai sever crimele şi abuzurile regimului militar din acea vreme. Curajul şi fermitatea i-au adus, până la urmă, moartea, chiar la altarul bisericii. A urmat un sângeros război civil cu 75.000 de victime. Proclamat martir al luptei pentru dreptate, Romero a fost propus pentru beatificare, prima etapă a trecerii în rândul sfinţilor. Dar procedura s-a blocat la Vatican şi a fost reluată doar acum, de Papa Francisc.

Din nefericire, Salvadorul nu şi-a găsit nici astăzi liniştea: violenţa bandelor criminale face şi mai multe victime decât războiul civil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Arhiepiscopul Oscar Romero, beatificat