Antena Meniu Search
x

Video Armata rusă a lansat o nouă ofensivă lângă Bahmut, Wagner a preluat controlul în nord. Marinka, un oraşel din Doneţk, "deşertificat" cu artileria

Armata Moscovei a lansat o nouă ofensivă lângă Bahmut, iar mercenarii Wagner ar deţine controlul asupra gării din nordul localităţii. Ucrainenii susţin că încă nu se pune problema unei retrageri. Şi analiştii britanici ai Institutului pentru Studiul Războiului cred că trupele ruse nu vor putea să înconjoare oraşul în viitorul apropiat.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 20:24

Vezi și

Forțele Moscovei şi-au asigurat poziţii avantajoase, iar mercenarii Wagner susţin că o parte din succes li se datorează. "Dacă luptătorii Wagner s-ar retrage din Bahmut, întregul front s-ar prăbuşi. Astăzi, Wagner are rolul de ciment. Pe de o parte, noi ne ocupăm de grupurile ucrainene, le distrugem, nu le permitem să se concentreze în alte zone de pe front. Pe de altă parte, înaintăm şi restul trebuie să ne urmeze", a declarat Evgheni Prigojin, şeful Wagner.

Marinka, din Doneţk, făcut una cu pământul de bombardamentele ruseşti

Situaţia este critică şi în oraşul Marinka, din Doneţk. A fost făcut una cu pământul de bombardamentele ruseşti. Imagini publicate de biroul preşedinţiei ucrainene arată scene apocaliptice. Ucrainenii aruncă totul în joc pentru apărare În timp ce militarii experimentaţi se antrenează în statele occidentale cu armele moderne promise de aliaţi, recruții pentru Garda ofensivă de voluntari a Ucrainei au început şi ei pregătirea.

Unitatea, care este formată din persoane cu și fără experiență militară oficială, a deschis recrutarea la începutul lunii februarie şi până acum s-au înscris peste 24.000 de persoane. "Kraken", unitatea specială din Ucraina formată în mare parte din veterani ai regimentului Azov şi ultraşi, şi-a etalat, într-un reportaj, tehnica modernă cu care luptă împotriva ruşilor. Acum un an, voluntarii care activau în regiunea Harkov aveau doar armament sovietic.

Soldaţii aşteaptă blindatele grele promise de vestici, ca să-i ajute să încline balanţa războiului. Marea Britanie a anunţat că va dubla numărul de tancuri Challenger pe care le va trimite în Ucraina, de la 14 la 28. Iar premierul leton a declarat că e doar o chestiune de timp până când Occidentul va trimite şi avioane de luptă. Între timp, Armata rusă susţine că a lovit un centru de comandă al Regimentului Azov din regiunea Zaporojie. Însă atacurile nu se limitează la obiectivele militare. O femeie și doi copii au fost uciși într-un bombardament asupra unui sat din regiunea Herson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Armata rusă a lansat o nouă ofensivă lângă Bahmut, Wagner a preluat controlul în nord. Marinka, un oraşel din Doneţk, "deşertificat" cu artileria