Antena Meniu Search
x

Video Armistițiul Israel-Hamas, pus în pericol de atentatul sângeros de la Ierusalim. Netanyahu: "Vom continua acest război"

Război Israel - Hamas. Un atentat sângeros la Ierusalim pune în pericol armistiţiul Israel - Hamas, prelungit, pe ultima sută de metri, cu încă o zi. Trei oameni au murit şi cinci au fost răniţi în atacul terorist. Între timp, armistiţiul pare a fi respectat de ambele părţi. Hamas a eliberat încă două femei, răpite pe 7 octombrie. Chipurile lor au devenit celebre în toată lumea - au apărut în primul clip în care Hamas arăta ostaticii pe care îi luase din Israel. 

de Redactia Observator

la 30.11.2023, 22:16

Vezi și

Atentatorii au deschis focul într-o stație de autobuz de la intrarea în Ierusalim. Doi terorişti au coborât din maşină şi au început să tragă. Mai mulţi oameni au căzut seceraţi la pământ, în timp ce alţii aleargau disperaţi să se adăpostească de gloanţe. 

O tânără de 24 de ani a murit pe loc, iar un bărbat şi o femeie s-au stins la spital. Trăgătorii, doi fraţi care făceau parte din gruparea Hamas, au fost lichidaţi de nişte soldaţi aflaţi în timpul liber. 

Hamas a trimis autorităţilor din Israel lista ostaticilor care vor fi eliberaţi. La schimb, Israelul va trimite acasă alţi zeci de prizonieri palestinieni. Captivii nu mai au, însă, putere şi răbdare.

  • Dania Hanatsheh, ostatică: Comunităţii internaţionale nu îi mai pasă. Sunt prizonieră la 21 de ani. Ar trebui să fiu la universitate, cu familia și prietenii mei, nu în închisorile teroriste.
Pe acelaşi subiect

După o săptămână de armistiţiu şi Israel, şi Hamas par pregătite de luptă

  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vom continua acest război până când ne vom atinge cele trei obiective - să eliberăm toți răpiții, să eliminăm complet Hamas și să ne asigurăm că Gaza nu se va mai confrunta niciodată cu o asemenea amenințare.

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a ajuns din nou la Tel Aviv în urmă cu puţin timp. Diplomatul a discutat despre prelungirea armistiţiului cu premierul Israelului şi cu liderul palestinian Mahmod Abbas.

Hamas se ţine de promisiuni şi eliberează ostatici. Mia Schem şi Amit Soussana, răpite pe 7 octombrie, au fost predate Crucii Roşii şi au ajuns apoi în Israel, după 55 de zile de captivitate. Ele au impresionat o lume întreagă când Hamas a făcut publice primele imagini cu ostaticii pe care îi luase - tinerele apăreau în clipurile teroriştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armistițiul Israel-Hamas, pus în pericol de atentatul sângeros de la Ierusalim. Netanyahu: "Vom continua acest război"