Asistente medicale contra vaccin. Filipine, ofertă pentru Marea Britanie și Germania în schimbul serului anti-Covid
Autoritățile din Filipine vor permite câtorva mii de cadre medicale, în special asistente medicale, să lucreze în Marea Britanie și Germania, dacă cele două țări vor fi de acord să doneze vaccinuri anti-Covid, a declarat marți un înalt oficial de la Manila.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Filipine, unul dintre statele din Asia care înregistrează cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, a relaxat interdicția de dislocare peste hotare a lucrătorilor din domeniul sănătății, păstrând totuși limitarea numărului de cadre medicale care părăsesc țara la 5.000 de persoane pe an.
Alice Visperas, directoarea Biroului pentru Afaceri Internaționale din cadrul Ministerului Muncii de la Manila, a declarat că țara este deschisă renunțării la acest plafon în schimbul vaccinurilor pe care le-ar primi din Marea Britanie și Germania.
Potrivit Reuters, serul ar urma să fie folosit pentru imunizarea muncitorilor care vor pleca să lucreze în străinătate, dar și a sutelor de mii de repatriați filipinezi.
Asistenții medicali se numără printre milioanele de filipinezi care lucrează în străinătate, trimițând peste 30 de miliarde de dolari pe an în remitențe, sume vitale pentru economia țării.
23 de milioane de oameni, imunizaţi în Marea Britanie şi Germania
Marea Britanie şi Germania au imunizat până acum 23 de milioane de oameni, în timp ce în Filipine încă nu a început campania de imunizare.
Populația țării este de 108 milioane de oameni, iar primul lot de vaccinuri este așteptat să ajungă în această săptămână, în urma unei donații făcute de China.
Autorităţile filipineze vor să își asigure un stoc de 148 de milioane de doze de vaccinuri, cu care să imunizeze cu două doze circa 70% din populație.
Misiunile diplomatice ale Marii Britanii și Germaniei la Manila nu au dorit să comenteze această informaţie.
"Suntem dezgustați de modul în care asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății sunt tratați de guvern ca mărfuri sau produse de export", a declarat pentru Reuters Jocelyn Andamo, secretarul general al asociației naționale a asistenților medicali din Filipine.
În 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile date complete, aproape 17.000 de asistenți medicali filipinezi au semnat contracte de muncă în străinătate, arată datele guvernamentale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰