Antena Meniu Search
x

Locul perfect unde te poţi relaxa în VACANŢĂ! Rupt de lume şi înconjurat de apă

Chiar la graniţa dintre SUA şi Canada există o mulţime de insule şi insuliţe care oferă peisaje unice în lume. Unele dintre insule sunt atât de mici, încât pe ele se poate construi doar o casă!

"The Thousand Islands" este un arhipelag format din exact 1.864 de insule, chiar la graniţa dintre Canada şi SUA, în râul Saint Lawrence. Aceste insule se întind pe o suprafaţă de aproximativ 80 de km, dar cea mai mare grupare de insule sunt între Cape Vincent şi Alexandria Bay. 

Există insule de peste 60 de kilometri pătraţi, dar şi insule foarte mici, pe care există doar câte o casă! 

Numărul de insule a fost determinat în conformitate cu criteriile pe care trebuie să le îndeplinească orice insulă: să fie deasupra nivelului apei pe tot parcursul anului, să aibă o suprafaţă mai mare de 1 metru pătrat şi să aibă cel puţin un copac verde! 

Cea mai mare dintre aceste insule este Wolfe Island, care are o lungime de 29 de km şi o lăţime de 9 km. Pe această insulă locuiesc aproximativ 1.400 de oameni, dar există şi insule unde trăieşte doar o familie şi e loc doar pentru o casă! 

Aceasta este destinaţia de vis pentru orice persoană care îşi doreşte un sejur relaxant, departe de forfota urbană. 

Aceste insule extrem de mici primesc alimente, apă şi toate cele necesare de la feriboturi mici, care vin în această zonă de pe continent.

Multe dintre aceste insule au energie electrică, servicii de telefonie mobilă şi chiar şi cablu TV, firele fiind trase pe sub apă şi legate de la o insulă la alta! 

Priveliştea văzută de sus este extraordinară

Casele acestea sunt desprinse din poveşti

Castelul Boldt este unul dintre cele mai frumoase din lume

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Locul perfect unde te poţi relaxa în VACANŢĂ! Rupt de lume şi înconjurat de apă