Antena Meniu Search
x

Foto Atac armat cu 4 morţi, în Japonia. Fiul unui politician a ucis două femei şi doi poliţişti cu un cuţit şi o puşcă de vânătoare

Un bărbat din Japonia a fost reţinut de poliţişti după ce acesta ar fi ucis 4 persoane, printre care doi poliţişti. Suspectul a atacat două persoane un cuţit, după care i-a ucis pe cei doi poliţişti are au intervenit la faţa locului cu o puşcă de vânătoare. Bărbatul a fost găsit după ce s-a ascuns în casa tatălui său din Nagano, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 07:53

Bărbatul a fost luat în custodie în afara unei ferme din apropierea oraşului Nakano, în regiunea Nagano, iar Poliţia a confirmat încă un deces produs peste noapte, o femeie în vârstă care a fost rănită şi apoi declarată decedată. Un purtător de cuvânt al Poliţiei a declarat pentru AFP că suspectul a fost reţinut în jurul orei 4.30 a.m.

Poliția l-a numit pe suspect ca fiind Masanori Aoki, fiul în vârstă de 31 de ani al unui politician local.

Nu se cunoaşte motivul atacului

Suspectul s-a ascuns timp de mai multe ore în casa care i-a aparţinut tatălui său, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului local din Nakano, potrivit agenţiei Kyodo. El şi-ar fi înjunghiat victimele cu un cuţit de mari dimensiuni, după care a folosit o puşcă de vânătoare pentru a împuşca doi poliţişti care au răspuns apelurilor de urgenţă.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile le-au cerut oamenilor să rămână în locuinţe în zona semi-rurală din centrul Japoniei, după ce violenţele au izbucnit joi după-amiază. Poliţiştii ucişi au fost identificaţi ca Yoshiki Tamai, de 46 de ani, şi Takuo Ikeuchi, 61 de ani.

Două femei, inclusiv mama suspectului, au reuşit să fugă din casa în care era ascuns acesta, una în jurul orei 8.35 p.m. şi cealaltă la puţin timp după miezul nopţii. Un martor a declarat televiziunii publice NHK că lucra la o fermă din apropiere când ”o femeie a venit în fugă de pe stradă spunând «Ajutaţi-mă» şi a căzut la pământ. În spatele ei a venit un bărbat în haine de camuflaj şi cu un cuţit de mari dimensiuni, care a înjunghiat-o în spate”, a declarat martorul.

El a adăugat că a sunat la serviciile de urgenţă în timp ce vecinii încercau să o resusciteze pe femeie. Postul NHK, care citează Poliţia, a afirmat că atacatorul a tras apoi cu o armă de foc asupra poliţiştilor care au ajuns la locul incidentului.

Poliţiştii se aflau într-o maşină a Poliţiei, iar atacatorul a pus arma la un geam al vehiculului şi a tras de două ori, a relatat NHK.

Japonia este un dintre ţările cu cel mai scăzut nivel al criminalităţii

În Japonia, acesta este un caz rar de crime comise cu violenţă, ţara având o rată scăzută a omorurilor şi una dintre cele mai dure legi a armelor din lume.

Japonia a fost zdruncinată, în iulie 2022, când fostul premier Shinzo Abe a fost împuşcat mortal cu o armă improvizată, în timp ce susţinea un discurs de campanie. Cel acuzat de asasinarea lui Abe, Tetsuya Yamagami, l-ar fi vizat pe politician din cauza legăturilor sale cu Biserica Unificării.

Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce ar fi aruncat un dispozitiv exploziv artizanal spre premierul Fumio Kishida, în timp ce acesta făcea campanie în oraşul Wakayama din vest. Kishida nu a fost rănit şi un bărbat arestat la locul incidentului va fi supus unei examinări psihiatrice de trei luni, a stabilit o instanţă regională în această săptămână.

Suspectul nu ar fi vrut să dea detalii despre motivul acelui atac eşuat.

În comparaţe, în 2014 au existat doar 6 incidente cu focuri de arme în Japonia, faţă de 33.599 în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atac armat cu 4 morţi, în Japonia. Fiul unui politician a ucis două femei şi doi poliţişti cu un cuţit şi o puşcă de vânătoare