Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul mediteranean care se îndreaptă spre România a făcut prăpăd în Spania. Gheață adunată de pe străzi cu buldozere, după o cădere masivă de grindină

Sudul Europei este măturat de un al doilea ciclon în mai puţin de o lună. Ploile torenţiale au făcut ravagii în toate ţările din bazinul Mării Mediterane, iar Spania este cea mai afectată. Sunt imagini ca de sfârşit de lume în oraşe devastate de furtuni, grindină şi inundaţii.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 20:46

Vezi și

După luni de secetă, Spania este lovită de o a doua furtună puternică, în decurs de câteva săptămâni. În regiunea Navarra din Nord, oamenii sunt înspăimântaţi.

Localnic: Este adevărat că a intrat multă apă, mult noroi şi a îndepărtat totul, a curăţat toate camerele şi totul este pierdut.

Prăpăd în Spania

În oraşul Bera, într-o singură zi a plouat de trei ori mai mult decât în ultimele trei luni.

Pe acelaşi subiect

Aitor Elexpuru, primar al oraşului Bera: Este un lucru extraordinar care s-a întâmplat foarte repede. În doar câteva ore s-a ajuns la 120 de litri de precipitaţii, vă puteţi imagina consecinţele.

Valencia şi Catalonia sunt de patru zile sub ploi teribile.

Localnică: Uite, uite! Vai mamă.

Numeroase drumuri au fost închise din cauza inundaţiilor. Până acum, nimeni nu a fost rănit, dar serviciile de urgenţă au fost solicitate din cauza unor atacuri de panică.

Javier Remire, vicepreşedinte al Guvernului din Navarra: Curăţăm drumurile, ne preocupă stabilizarea unor versanţi care sunt aproape de drumurile principale, drumurilor spre sate, pentru a ajunge cât mai repede la normalitate.

Mai multe oraşe au fost blocate de o furtună care a adus o cădere masivă de grindină. În regiunea Girona, canalizările s-au blocat rapid şi, în unele zone, stratul de gheaţă a ajuns la un metru. Gheaţa a fost îndepărtată de pe străzi cu buldozerele.

Şi sud-estul Europei a simţit furia ciclonului. În Serbia, mai multe drumuri au fost închise, iar autorităţile au emis alertă de furtuni. Căile ferate au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren.

Deşi sudul Europei este măturat de ploi abundente, meteorologii spun că nivelul precipitaţiilor este în continuare extrem de scăzut, comparativ cu anii precedenţi. Regiunea trece prin cea mai secetoasă primăvară din ultimii 60 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ciclonul mediteranean care se îndreaptă spre România a făcut prăpăd în Spania. Gheață adunată de pe străzi cu buldozere, după o cădere masivă de grindină