Antena Meniu Search
x

Atac armat cu zeci de victime, în China

O gară din sud-vestul Chinei a devenit scena unui masacru. Cel puţin 33 de oameni au murit şi peste 130 au fost răniţi după ce călătorii au fost atacaţi, pe neaşteptate, de un grup de indivizi înarmaţi cu cuţite

Vezi și

Atacul s-a produs sâmbătă seara, când gara din oraşul Kunming, una din cele mai mari din sud-vestul Chinei, era plină de călători. Zece indivizi în haine negre, înarmaţi cu cuţite neobişnuit de mari, au năvălit în clădire şi i-au înjunghiat pe toţi cei care le-au ieşit în cale. Mulţimea a intrat în panică iar agresorii şi-au continuat atacul ucigaş până la intervenţia poliţiei.

Poliţia a omorât pe loc cinci agresori iar ceilalţi au fost puşi sub urmărire.

Poliţiştii continuă să-i caute pe agresorii care au reuşit să scape. Identitatea celor ucişi nu a fost anunţată dar autorităţile municipale au atribuit atacul separatiştilor musulmani uiguri din vestul Chinei. Dar aceştia nu acţionează, în general, decât în regiunile locuite de etnia lor.

Autorităţile au întărit forţele de securitate la gara unde s-a produs tragedia şi în întregul oraş. Presa oficială chineză relatează că preşedintele Xi Jinping le-a cerut organelor de stat să depună toate eforturile pentru a-i aduce pe terorişti în faţa justiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Atac armat cu zeci de victime, în China