Antena Meniu Search
x

Încă un atac armat îndoliază America. 17 oameni au fost ucişi într-un liceu

Iadul s-a dezlănţuit în liceu. Cu o armă semiautomată, un elev examatriculat s-a întors la şcoală şi a luat 17 vieţi. America este din nou în stare de şoc.

Vezi și

Iadul s-a dezlănţuit în liceu. Cu o armă semiautomată, un elev examatriculat s-a întors la şcoală şi a luat 17 vieţi. America este din nou în stare de şoc. Este cel mai sângeros atac din ultimii cinci ani şi al 18-lea în mijlocul elevilor. În şcoala publică, de elită, din Florida au studiat şi români. Limba noastră este printre cele mai vorbite.

Groaza se dezlănţuie rapid în Liceul Stoneman Douglas din Parkland, considerat până ieri cel mai sigur oraş din statul Florida. Un individ înarmat deschide focul şi ţinteşte trei oameni aflaţi în afara şcolii. Apoi intră în clădire. Porneşte alarma de incendiu, ca să se asigure că numărul celor care vor ajunge în bătaia armei este cât mai mare. Elevii şi profesorii ies pe holuri şi devin victimele celui mai sângeros atac armat din ultimii cinci ani.. 

Adolescenţii caută disperaţi adăpost şi încep să le trimită mesaje de adio familiilor. O profesoară îşi ascunde cei 19 elevi într-un dulap. Zeci de copii apucă să fugă. Alţii sar speriaţi pe geam. Avalanşa de împuşcături este oprită doar de trupele SWAT.  

Forţele speciale de intervenţie merg din clasă în clasă şi verică fiecare colţ. Sunt momente dramatice. Cu mâinile la vedere, elevii sunt escortaţi spre ieşire.   

Afară, în lacrimi, părinţii disperaţi aşteaptă veşti. Atacatorul încearcă să se piardă în mulţime, dar este prins. 

Asasinul este Nikolas Cruz. Are 19 ani şi a învăţat în acelaşi liceu. Are un profil diabolic, spun profesorii. 

A fost exmatriculat tocmai pentru că purta gloanţe în ghiozdan. Nu puţini au spus că el va fi cel care va păta cu sânge liceul. Dar vocile lor au fost ignorate. 

Prietenii şi colegii se îndepărtaseră de el din cauza comportamentului violent. Pe reţelele de socializare, Nikolas Cruz se lăuda cu pasiunea sa pentru armele de foc. Îşi anunţase de multă vreme dorinţa de a comite un atac armat. 

Antrenorul de fotbal al şcolii şi-a apărat elevii cu propria viaţă. În timpul atacului, bărbatul s-a pus ca un scut în faţa copiilor şi a refuzat să-i lase să moară.    

În statul Florida locuiesc peste 120 de mii de români. În liceul din Parkland au studiat şi de-ai noştri. Limba română este una dintre cele mai vorbite în şcoala îndoliată acum, după masacrul inocenţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Încă un atac armat îndoliază America. 17 oameni au fost ucişi într-un liceu