Antena Meniu Search
x

Atac armat în Canada. Autoritățile au reținut un suspect

Poliția canadiană a emis o alertă pentru atac armat în orașul Langley, Columbia Britanică. Autoritățile au transmis că focurile de armă s-au auzit în centrul orașului și că au reușit să găsească și să rețină un suspect în acest caz, notează ABC News. Nu există detalii despre eventualele persoane rănite sau care și-au pierdut viața.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 20:31

Atacul a avut loc într-un oraș din Columbia Britanică
Politiștii canadieni au reținut deja un suspect. - Profimedia

La scurt timp după ce s-au auzit focurile de armă, autoritățile au emis o alertă care viza o zonă rezidențială, în jurul orei locale 6:30, 16:30 ora României. În plus, oamenii legii au decis să închidă o stradă din centrul orașului.

După ce suspectul a fost arestat, polițiștii au emis o nouă alertă în care transmiteau că încearcă să stabilească dacă bărbatul care se află în custodia lor a fost singura persoană implicată în acest incident. 

Update 20:30 Autoritățile anunță mai multe victime

Poliţia canadiană a anunţat, luni, multiple atacuri armate, într-o suburbie din Vancouver, ale căror victime au fost persoane fără adăpost, şi a precizat că un suspect se află în arest. Royal Canadian Mounted Police a menţionat că majoritatea atacurilor armate au avut loc în centrul oraşului Langley. Un alt atac armat ar fi avut loc în localitatea vecină, notează News.ro.

Pe acelaşi subiect

Ofiţerul de poliţie Rebecca Parslow a declarat că nu are detalii imediate despre starea victimelor.

Autorităţile au spus iniţial că nu sunt sigure dacă atacatorul a acţionat singur, însă poliţia a anunţat ulterior că bărbatul aflat în arest este considerat singurul responsabil. O echipă de omucideri a confirmat pe reţelele sociale că anchetatorii săi au mers la Langley pentru a ajuta poliţia.

Langley se află la aproximativ 48 de kilometri sud-est de Vancouver. Atacurile armate în masă sunt mai puţin frecvente în Canada decât în Statele Unite. Cel mai grav atac armat din istoria Canadei a avut loc în 2020, când un bărbat deghizat în poliţist a împuşcat oameni aflaţi în casele lor şi a incendiat zone din Nova Scoţia, ucigând 22 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atac armat în Canada. Autoritățile au reținut un suspect