Antena Meniu Search
x

Atac armat la o uzină Mercedes din Germania. Două persoane au murit. Atacatorul, capturat de paznicii fabricii

Două persoane au fost ucise după un incident cu focuri de armă într-o uzină din oraşul Sindelfingen din sudul Germaniei. Atacul a avut loc la Fabrica 56, unde se asamblează automobile S-Class produse de Mercedes Benz. 

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 14:27

O persoană a fost arestată, iar echipele de salvare se aflau la fața locului la Fabrica 56 din Sindelfingen, care asamblează modelul S-Class, a precizat Bild, citat de Reuters.

"O persoană a fost ucisă, una grav rănită. Contextul este încă neclar", a declarat iniţial purtătorul de cuvânt al poliției. Pe Twitter, poliția a confirmat că o operațiune este în curs de desfășurare la uzină, dar nu a menționat nicio victimă. Aceștia nu au putut fi contactați pentru alte comentarii.

Mercedes a confirmat că a avut loc un incident la uzină și că este în contact cu autoritățile, fără a oferi detalii. "Suntem în contact cu autoritățile și încercăm să clarificăm faptele. Siguranța angajaților este pe primul loc", a precizat compania într-un comunicat.

Al doilea bărbat rănit, în vârstă de 44 de ani, a fost declarat decedat

Pe acelaşi subiect

În urma focului de armă, un al doilea bărbat a murit. Ambele victime aveau 44 de ani. Încă se stabilește dacă autorul și cele două victime se cunoșteau.

Poliția a confiscat arma cu care s-a tras. Un purtător de cuvânt a spus că nu are informații despre ce fel de armă este. Suspectul arestat, în vârstă de 53 de ani, va fi interogat despre motivul atacului. În plus, au avut loc numeroase audieri ale martorilor. Se presupune că atacatorul este un angajat al unei companii de logistică care colabora cu Mercedes.

Mai mulți angajați de la Mercedes care au părăsit uzina au relatat că atacul i-ar fi vizat pe cei doi maiștri. Focurile de armă au fost îndreptate în zona biroului maistrului.

Personalul de securitate al Mercedes a reacționat rapid şi au reușit să-l imobilizeze și să-l aresteze pe atacator. L-ar fi predat polițiștilor care au sosit mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac armat la o uzină Mercedes din Germania. Două persoane au murit. Atacatorul, capturat de paznicii fabricii