Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atac asupra Beirutului. Israelul susţine că a bombardat la periferia capitalei Libanului şi a vizat un comandat Hezbollah

Armata israeliană a declarat că a efectuat marţi seara o lovitură ţintită în zona capitalei libaneze Beirut împotriva comandantului Hezbollah pe care îl consideră responsabil pentru o lovitură asupra platoului Golan care a ucis 12 copii şi adolescenţi în weekend, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 20:54

Atac asupra Beirutului. Israelul susţine că a bombardat la periferia capitalei Libanului şi a vizat un comandat Hezbollah
- Profimedia

O explozie puternică a fost auzită şi un nor de fum a putut fi văzut ridicându-se deasupra suburbiei sudice a Beirutului, bastion al grupării armate libaneze Hezbollah, în jurul orei 19:40 (16:40 GMT), a declarat un martor pentru Reuters. "Forţele de apărare israeliene au efectuat o lovitură ţintită în Beirut asupra comandantului responsabil de uciderea copiilor din Majdal Shams şi de uciderea a numeroşi alţi civili israelieni", au afirmat Forţele de apărare israeliene (IDF) într-un comunicat.

Beirutul este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian

Comunicatul afirmă că nu au fost emise noi instrucţiuni pentru apărarea civilă din Israel în urma acestui atac. O sursă de securitate libaneză de rang înalt a declarat că soarta comandantului nu este clară. Agenţia naţională de presă libaneză a declarat că un atac israelian a vizat zona din jurul Consiliului Shura al Hezbollah din cartierul Haret Hreik al capitalei.

Articolul continuă după reclamă

Beirutul este în alertă de câteva zile în aşteptarea unui atac israelian ca represalii pentru o lovitură asupra localităţii druze Majdal Shams din platoul Golan ocupat de Israel, care a ucis 12 tineri. Israelul şi SUA au atribuit Hezbollah responsabilitatea pentru atac, dar aceasta neagă orice implicare.

Ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat marţi seara că mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a "depăşit linia roşie", la scurt timp după "lovitura ţintită" a armatei israeliene asupra unui obiectiv dintr-o suburbie sudică a Beirutului, potrivit AFP.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Atac asupra Beirutului. Israelul susţine că a bombardat la periferia capitalei Libanului şi a vizat un comandat Hezbollah