Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atac cibernetic de proporții împotriva ISIS: "Le-a fost imposibil să-şi mai împrăştie ura online"

Serviciile secrete din Marea Britanie au coordonat, în 2017, un atac cibernetic de amploare împotriva grupării jihadiste ISIS.

de Redactia Observator

la 12.04.2018 , 17:23

Serviciile secrete din Marea Britanie au coordonat, în 2017, un atac cibernetic de amploare împotriva grupării jihadiste ISIS.

Jeremy Fleming, directorul GCHQ, agenţia de servicii secrete a guvernului britanic, dezvăluie că operaţiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri şi le-a oprit propaganda.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar.

Articolul continuă după reclamă

„Rezultatele acestei operaţiuni sunt vaste. În 2017 au fost situaţii în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să îşi împrăştie ura online, să îşi utilizeze canalele obişnuite sau să aibă încredere în propriile publicaţii”, a precizat Fleming.

El a declarat că operaţiunile cibernetice au perturbat activităţile online ale grupării şi chiar le-au distrus echipamente şi reţele.

„Această campanie demonstrează cât de orientate şi eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » Atac cibernetic de proporții împotriva ISIS: "Le-a fost imposibil să-şi mai împrăştie ura online"