Antena Meniu Search
x
LIVE

Atac cibernetic în Crimeea, la câteva ore după lovitura din Sevastopol

Război în Ucraina. La doar câteva ore de la atacul care a avariat sediul Flotei ruse la Marea Neagră, Crimeea este lovită din nou, de data aceasta, pe cale cibernetică. 

De Redactia Observator la 22.09.2023, 16:57
Crimeea, victima unui atac cibernetic, la câteva ore după atacul cu rachetă din Sevastopol
Crimeea, victima unui atac cibernetic, la câteva ore după atacul cu rachetă din Sevastopol - Twitter

Crimeea este ţinta unui atac cibernetic ”fără precedent”, anunţă vineri un oficial rus, la câteva ore după un atac ucrainean care a avariat sediul Flotei ruse la marea Neagră, în peninsula anexată de Moscova în 2014, relatează AFP, potrivit news.ro.

Crimeea, victima unui atac cibernetic

"Atac cibernetic fără precedent împotriva furnizorilor de acces la Internet în Crimeea", anunţă într-o postare pe telegram un consilier al guvernatorului instalat de Rusia în peninsulă, Oleg Kriuciko.

El nu precizează dacă acest atac informatic are o legătură direcră cu atacul cu rachetă.

Pe acelaşi subiect

"Suntem pe cale să reparăm penele de Internet din peninsulă", anunţă consilierul lui Serghei Aksionov.

Cel puţin un mort după atacul din Sevastopol

Cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, situat la Sevastopol. în Peninsula ucraineamă Crimeea anexată, a luat foc după ce a fost atins vineri într-un atac ucrainean, a anunţat ocupaţia rusă

Un militar a fost ucis în acest atac.

"Cinci rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană. Clădirea istorică a cartierului general al Flotei la Marea Neagră a fost avariat în atac", anunţă înttr-un comunicat postat pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

"Potrivit informaţiilor disponibile, un militar a fost ucis", anunţă ministerul.

Lupta continuă

"Lupta împotriva incendiului de la cartierul general al Flotei continuă", a anunţat pe Telegram conducătorul districtului administrativ al Sevastopolului, Mihail Razvojaiev.

Guvernatoul rus al Crimeei, Serghei Aksionov, a anunţat că "rachete de croazieră" au fost doborâte deasupra Peninsulei Crimeea.

Există riscul unui nou atac în Sevastopol

Autorităţile ruse din Crimeea anexată au anunţat vineri că se tem de un al doilea atac cu rachetă la Sevastopol, la câteva minute după ce au anunţat că cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră a fost lovit.

"Un nou atac este posibil. Nu veniţi în centrul oraşului, rămâneţi în interiorul clădirilor. Cei care vă aflaţi la cartierul general al Flotei, în cazul (pornirii) sirebelor, mergeţi în adposturi", a scris pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, Mihail Razvojaiev, după anexarea peninsulei ucrainene în 2014.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac cibernetic în Crimeea, la câteva ore după lovitura din Sevastopol