Antena Meniu Search
x

Foto "Oameni nevinovați ajung în linia de tragere". Doi morţi şi doi răniţi, după ce un individ a deschis focul într-un restaurant din Suedia

Două persoane au fost ucise și alte două rănite când un atacator a deschis focul într-un restaurant dintr-un orășel din estul Suediei, joi noaptea. Poliția spune că se confruntă cu violență în creștere între bandele criminale, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 15:49

Atac armat cu 2 morţi în Suedia
Atac armat cu 2 morţi în Suedia - Profimedia

Poliția a declarat că unul dintre cei doi morți, un bărbat în vârstă de 70 de ani, și cele două persoane rănite erau probabil trecători prin zona restaurantului din micul oraș Sandviken, situat la 190 de kilometri nord de Stockholm.

Atac armat cu 2 morţi în Suedia

„Credem că una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 20 de ani, era ținta vizată. Credem că ceilalți trei au fost acolo din întâmplare”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al poliției.

Purtătorul de cuvânt a precizat că se caută un singur atacator, dar că încă nu a fost făcută nicio arestare în legătură cu împușcăturile, relatează Mediafax„Cel mai probabil, acesta are legături cu mediul bandelor criminale, dar nu pot spune mai multe în acest moment”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Prim-ministrul Ulf Kristersson, al cărui guvern minoritar de centru-dreapta a câștigat alegerile de anul trecut în parte pe baza promisiunii de a opri criminalitatea legată de bande, a condamnat ultimul incident.

"Oameni complet nevinovați ajung în linia de tragere"

„Acest lucru subliniază violența extremă”, a declarat Kristersson pentru agenția de presă TT. „Este destul de rău că bandele se împușcă mortal între ele, dar când oameni complet nevinovați ajung în linia de tragere, este absolut îngrozitor”, a spus el.

Poliția a declarat că aproximativ 30.000 de persoane din Suedia sunt implicate direct sau au legături cu bandele de infractori. De asemenea, violențele s-au extins din marile zone urbane în orașe mai mici, unde infracțiunile violente erau anterior un eveniment rar.

Suedia a fost zguduită de un val de împușcături și atentate cu bombă în ultimii ani, violența intensificându-se în ultimele luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Oameni nevinovați ajung în linia de tragere". Doi morţi şi doi răniţi, după ce un individ a deschis focul într-un restaurant din Suedia