Antena Meniu Search
x

Video Atac în Rusia la Crocus City Hall. Cum a ignorat Vladimir Putin avertismentele americanilor. Teroriştii ISIS au avut la dispoziţie o oră să "vâneze" oameni

Atac în Rusia la Crocus City Hall. Americanii i-au avertizat pe ruşi că ISIS pregăteşte un atac armat sângeros într-o zonă aglomerată din preajma capitalei, chiar cu câteva zile înainte ca acesta să aibă loc. Însă Preşedintele Rusiei a ales să respingă avertismentul, pe care l-a catalogat drept "provocator". 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 25.03.2024, 12:45

Vezi și

Primele focuri de arma au fost auzite încă de la ora 20, ora Moscovei, la Crocus City Hall. Forţele de securitate au ajuns o oră mai târziu, la 21. Timp în care atacatorii au fost, pur şi simplu, la vânătoare de oameni.

Teroriştii au trecut fără probleme de scanere la Crocus City Hall

La 21 şi 15 minute, adică după încă un sfert de oră, poliţiştii îi dădeau în urmărire pe suspecţi - care reuşiseră să scape. E greu de înţeles cum s-a întâmplat totul mai ales că sala de concerte Crocus City Hall - unde ar fi trebuit să urce pe scenă trupa Piknik - are teoretic sisteme de securitate de ultimă generaţie.

Pe unele filmari se văd şi scanere de metale, prin care presupuşii terorişti au trecut fără probleme. Culmea, nici paznicii aflaţi în locaţie nu erau înarmaţi, şi nu au putut opri măcelul care a urmat după.

Serviciile de informaţii occidentale i-au informat pe ruşi, pe 8 martie, că există riscul unor atacuri teroriste. Rusii au distrus şi ei o celula ISIS, în provincia Inguşetia, pe 3 martie. Însă, preşedintele Putin ales să considere avertismentele primite de la americani drept "un şantaj". Să vedem declaraţiile.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Să vă amintesc de recentele, sincer vorbind, declarații provocatoare ale unor oficiali din structurile occidentale, despre posibilitatea unor atacuri teroriste în Rusia. Toate acestea seamănă fără îndoială cu un șantaj și cu o încercare de a intimida și de a destabiliza societatea noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atac în Rusia la Crocus City Hall. Cum a ignorat Vladimir Putin avertismentele americanilor. Teroriştii ISIS au avut la dispoziţie o oră să "vâneze" oameni