Antena Meniu Search
x

Video Filmul atacului armat de la Crocus City Hall din Moscova, unde cel puţin 93 de persoane au murit şi alte 140 au fost rănite. "Nu trăgeau în tavan, nu în aer, ci direct în mulţime"

Atac în Rusia la Crocus City Hall. Masacru în Moscova! Cel puţin 93 de persoane au murit şi alte 140 au fost rănite în urma unui atac armat într-o sală de concerte din capitala rusă. Mai mulţi bărbaţi, înarmaţi cu mitraliere, au pătruns în clădire şi au semănat moarte şi teroare! Agresorii au fugit şi sunt de negăsit! Atacul a fost revendicat la câteva ore de gruparea teroristă ISIS, însă ruşii aruncă toată vina pe Ucraina! Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:45

Vezi și

Ora 20:00. Crocus City Hall din Moscova. Patru bărbați, înarmaţi cu mitraliere, pătrund în clădire şi încep să tragă la întâmplare. 

Dave Primov, martor: Nu trăgeau în tavan, nu în aer, ci direct în mulţimea de oameni din primele rânduri, cu alte cuvinte zona VIP, primele rânduri, primele scaune, era o mulţime de oameni. 

Atac în Rusia la Crocus City Hall. Cel puţin 93 de persoane au murit

Oamenii cad ca seceraţi la pământ. Cei care nu mor imediat, sunt lăsaţi să agonizeze.  În încercarea de a semăna teroare, indivizii trag şi mai multe focuri de armă, iar totul se transformă instantaneu într-un infern. Sute de oameni fug disperaţi din calea gloanţelor. 

Pe acelaşi subiect

Organizatorii îi îndrumă să iasă prin spatele scenei, pe care trebuia să urce trupa Picnic. Toate cele şase mii trei sute de bilete erau vândute. 

Iadul nu se termină. Din senin, un incendiu devastator cuprinde acoperişul clădirii, iar o parte din acesta se prăbușeşte. Sub cupola de foc sunt prinse sute de persoane. 

Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt: Anchetatorii Comitetului de Investigaţii, criminologi, experţi, împreună cu serviciile operaţionale ale FSB şi ale Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei ridică în prezent cadavrele persoanelor. Anchetatorii au confiscat arme şi muniţie de la locul crimei, care sunt în prezent în curs de examinare. 

Alte scene, parcă desprinse dintr-un scenariu apocaliptic sunt surprinse şi pe acest pod. Sute de oameni aleargă disperaţi pentru a se salva.

Dave Primov, martor: Împuşcăturile nu au fost puţine, au fost rafale constante. Oamenii au început să intre în panică, să alerge, să se lovească unii de alţii, unii au căzut şi alţii i-au călcat în picioare. 

O listă cu victimele masacrului a fost publicată de autoritățile din Moscova. Printre acestea, şi opt copii. Indivizii ar fi ajuns la locul masacrului cu această maşină.

La câteva ore de la dezlănţuirea iadului, pe canalul de Telegram, gruparea teroristă ISIS revendică atacul. Autorităţile ruseşti nu cred însă în implicarea ISIS. După ce au găsit o maşină cu numere de înmatriculare ucrainene în parcarea sălii de spectacol, au pus totul în cârca Ucrainei. 

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, lansează chiar şi amenințări cu moartea. Dmitri Medvedev: Dacă se stabileşte că aceştia sunt terorişti ai regimului de la Kiev... toţi trebuie găsiţi şi distruşi fără milă. Inclusiv oficialii statului care au comis o asemenea atrocitate.

Ucraina însă, susţine că nu are nicio implicare în acest atac.

Mykhailo Podolyak, consilier prezidenţial: Ucraina cu siguranţă nu are nimic de-a face cu aceste evenimente. Mai mult, Ucraina nu a folosit niciodată metode teroriste, terorismul ca metodă de război, spre deosebire de Federaţia Rusă.

Şi Casa Albă a combătut declaraţiile autorităţilor ruseşti.

John Kirby: În acest moment nu există niciun indiciu că Ucraina sau ucraineni ar fi fost implicaţi în împuşcături. Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunţat toţi americanii de la Moscova să evite orice adunări mari, concerte, mall-uri, pentru propria lor siguranţă. Ar trebui să rămână acolo unde sunt şi să rămână conectaţi cu Departamentul de Stat pentru orice actualizări şi informaţii suplimentare.

Statele Unite au avertizat încă de pe 7 martie că extremiștii plănuiesc mai multe atacuri la Moscova. 

Vladimir Putin a fost înştiinţat de atac, însă până acum nu a avut o reacţie oficială. Toate evenimentele publice, culturale și sportive din Moscova vor fi anulate în acest weekend. Carnagiul de aseară este unul dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii 10 ani în Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Filmul atacului armat de la Crocus City Hall din Moscova, unde cel puţin 93 de persoane au murit şi alte 140 au fost rănite. "Nu trăgeau în tavan, nu în aer, ci direct în mulţime"