Antena Meniu Search
x

Video Atac la Kiev: Doi copii și un adult au murit, iar alte 14 persoane au fost rănite. Moscova acuză noi atacuri cu drone

Kievul a fost din nou bombardat în această dimineaţă. Trei persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care doi copii, iar alţi 14 oameni sunt răniţi. Dar războiul din Ucraina se extinde tot mai mult şi pe teritoriul Rusiei. Guvernatorii din trei regiuni ruseşti de la graniţă acuză forţele ucrainene de atacuri constante ale dronelor şi artileriei, care s-ar fi soldat cu victime şi pagube materiale.

de Redactia Observator

la 01.06.2023, 08:45

Vezi și

Aceasta după ce câteva clădiri din Moscova, dar şi două rafinării din sudul Rusiei au fost, de asemenea, lovite de drone. Conducerea de la Kiev nu recunoaşte niciunul din aceste atacuri care sunt, oricum, de amploare mult mai redusă decât bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei.

Atac la Kiev: Doi copii și un adult au murit

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod afirmă că o localitate apropiată de graniţă a fost lovită, două zile la rând, de rachete şi foc de artilerie. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa iar şase au fost rănite. Atacuri asemănătoare sunt raportate şi de oficialităţile din alte două regiuni, Briansk şi Kursk. Conducerea de la Kiev nu comentează aceste informaţii dar denunţă, la rândul său, bombardamentele neîncetate ale Rusiei. Lupte grele continuă şi în Donbas, dar la Bahmut intensitatea atacurilor ruseşti a scăzut, după ce grupul Wagner a anunţat cucerirea totală a localităţii.

Hanna Maliar: Forţele armate mai controlează câteva obiective de la periferie, în partea de sud-vest, şi, de fapt, controlăm şi intrarea în oraş.

Pe acelaşi subiect

Zelenski a numit un nou guvernator al regiunii, un politician destul de controversat deoarece şi-a petrecut Anul Nou în străinătate iar soţia sa este originară din Rusia. Preşedintele a subliniat importanţa Odesei care se află, încă, sub ameninţarea Rusiei.

Volodimir Zelenski: Toate ţările maritime din lume îşi dau seama, acum, că porturile şi apele lor teritoriale pot fi şi ele ameninţate dacă Rusia reuşeşte să blocheze navigaţia în Marea Neagră.

La discuţiile privind acordul pentru exportul cerealelor ucrainene pe mare, reprezentantul Naţiunilor Unite a făcut o propunere neaşteptată: Rusia să poată exporta îngrăşăminte chimice prin teritoriul Ucrainei şi, în schimb, să ridice blocada unui port de la Marea Neagră. Deocamdată nu se cunoaşte răspunsul Ucrainei. La Rusia s-a referit şi preşedintele Emmanuel Macron, la un forum de securitate din Slovacia. El a sugerat că, dacă Vladimir Putin acceptă negocieri de pace, ar putea să NU fie judecat pentru crime de război, în instanţele internaţionale.

Emmanuel Macron: Problema va fi o alegere între proces şi negocieri. Vreau să fiu foarte sincer cu voi: va trebui să negociem cu liderii existenţi, în funcţie, chiar dacă a doua zi ar trebui să-i judecăm în faţa unui tribunal internaţional.

Macron a subliniat, pe de altă parte, că Ucraina trebuie să primească asigurări solide de securitate din partea NATO, chiar dacă nu va intra, încă, în Alianţă. Preşedintele francez a recunoscut că Occidentul a neglijat, în trecut, avertismentele ţărilor est-europene cu privire la ameninţarea Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atac la Kiev: Doi copii și un adult au murit, iar alte 14 persoane au fost rănite. Moscova acuză noi atacuri cu drone