Antena Meniu Search
x

Foto Atac rasist în SUA. Un bărbat de culoare ar fi împins o femeie asiatică în faţa metroului. Victima a murit

Poliția din New York a arestat, sâmbătă dimineața, un bărbat care ar fi împins o femeie asiatică în fața unui tren de metrou care venea din sens opus, a anunțat NYPD într-un comunicat de presă.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 12:20

Cine este femeia care a murit, după ce a fost împinsă în fața metroului, la New York
Cine este femeia care a murit, după ce a fost împinsă în fața metroului, la New York - LinkedIn; J.C.Rice via New York Post

Bărbatul, identificat ca fiind Simon Martial, în vârstă de 61 de ani, a fost acuzat de crimă de gradul doi, au spus reprezentanţii NYPD. Omul s-a predat la mai puțin de o oră după incident și a fost luat în custodie de către poliţişti, conform CNN

Poliția a declarat că Michelle Alyssa Go, în vârstă de 40 de ani, a murit după ce a fost împinsă pe șinele trenului care venea din sens opus, în stația de metrou Times Square 42nd Street. Suspectul a fugit apoi de la fața locului, au spus autoritățile locale. Incidentul, care a avut loc în jurul orei 9:40 a.m., a fost ''neprovocat și victima nu pare să aibă nicio interacțiune cu subiectul'', a declarat comisarul NYPD Keechant Sewell, în timpul unei conferințe de presă, sâmbătă. O anchetă este în curs de desfășurare, a mai spus Sewell.

Suspectul are antecedente penale şi se crede că este o persoană fără adăpost. Cu câteva minute înainte de tragedie, suspectul se apropiase de o altă femeie care mai târziu le-a spus oamenilor legii că simțea că va fi împinsă, aşa că a decis să plece. "Astăzi, o femeie a intrat în stația de metrou, ca orice newyorkez, doar încercând să ajungă acolo unde trebuia", a declarat primarul orașului New York, Eric Adams, într-o declarație pe Twitter. 

Cine este tânăra care a murit după ce a fost împinsă la metrou

Pe acelaşi subiect

Victima era senior manager la firma de consultanță de top Deloitte și se oferise voluntar ca avocat pentru cei fără adăpost. Michelle Go – absolventă de MBA a prestigioasei Școli de Afaceri Stern din NYU – a locuit în Upper West Side și a lucrat pentru Deloitte în strategie și operațiuni, fuziuni și achiziții, potrivit paginii sale de LinkedIn. Femeia a fost deplânsă duminică de colegi și vecini şi a fost descrisă ca fiind prietenoasă, dulce și inteligentă.

''Categoriile de interes ale lui Michelle erau vârstnicii, persoanele fără adăpost, imigranții și copiii de școală elementară și gimnazială care nu aveau resurse și aveau dificultăți din punct de vedere academic, precum și părinții lor'', a declarat un reprezentant al Junior League pentru The Post.

De asemenea, ea ''îi ajuta pe oameni să se pregătească pentru a intra sau a reintra pe piaţa muncii, dezvoltându-și abilitățile profesionale de scriere a CV-ului, pentru a merge la interviuri și pentru a lua decizii corecte în chestiuni de finanțe personale.''

Atacuri violente din motive rasiale

Atacurile asupra asiaticilor americani din întreaga țară au înregistrat o creștere violentă în ultimii ani, care s-a agravat de la începutul pandemiei de Covid-19. Tot la New York, un bărbat asiatic în vârstă de 62 de ani, despre care poliția a spus că a fost lovit în cap într-un atac neprovocat din East Harlem, în aprilie, a murit din cauza rănilor sale luna trecută.

În declarația de sâmbătă, Jo-Ann Yoo, director executiv al Federației Asiei-Americane, a declarat că moartea lui Go este o ''reamintirea că teama de a fi victimele violenţei în comunitatea noastră este întemeiată. Este imperativ ca New York-ul să implementeze soluții proactive, bazate pe comunitate, care să împiedice aceste crime să se întâmple, în primul rând'', a adăugat ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac rasist în SUA. Un bărbat de culoare ar fi împins o femeie asiatică în faţa metroului. Victima a murit