Meniu
Search
x

Foto Atac sinucigaș în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Cel puțin opt oameni au murit, între care o femeie și doi copii

Cel puţin 8 oameni au murit într-un atac sinucigaş asupra unui convoi guvernamental, în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Atacul a fost revendicat de o grupare teroristă.

De Redactia Observator la 25.09.2021, 17:19

„Al Shabaab este în spatele atacului. Printre morţi se află un soldat, o mamă şi doi copii. Gruparea masacrează civilii”, a declarat reprezentantul poliţiei locale, conform Reuters.

Al Shabaab a revendicat atacul, gruparea dorind să preia puterea asupra guvernului şi să-şi impună propria interpretare a legii islamice, care se traduce prin bombardarea zonelor „neconvertite”.

Printre cei ucişi este şi Hibaq Abukar, o expertă pe drepturile omului şi drepturile femeilor. „Ea era una dintre stâlpii de bază în cabinetul premierului”, a spus reprezentantul guvernului, Mohamed Ibrahim Moalimuu. Un martor a declarat că şapte maşini în care se aflau oameni au fost distruse de explozie.

Ce este gruparea Al Shabaab

Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (Al Shabaab) este o grupare fundamentalistă teroristă, jihadistă, cu sediul în Yemen şi Africa de Est, care preferă bombardările şi atacurile sinucigaşe pentru a-şi face cunoscut programul şi rezistenţa în faţa puterilor occidentale. În 2009, liderul grupului a interzis programelor alimentare ale ONU să îi ajute pe somalezi, care sufereau de foame.

În octombrie 2017, gruparea a ucis 512 oameni într-un atac cu bombă, însă nu l-a revendicat niciodată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atac sinucigaș în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Cel puțin opt oameni au murit, între care o femeie și doi copii