Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atac terorist în Franţa. Un bărbat înarmat a semănat teroare după ce a provocat explozia a două mașini. Un polițist, rănit: "Am evitat o tragedie absolută"

Atac terorist şi în Franţa! Un bărbat înarmat a incendiat două maşini în faţa unei sinagogi. Vehiculele au explodat, iar un poliţist a fost rănit. După ce a semănat teroare, individul a fugit, însă după câteva ore a fost capturat de autorităţi. 

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 09:58

Atacul a avut loc în jurul orei 8.30 dimineaţa în localitatea franceză La Grande-Motte. Un bărbat a incendiat două maşini în faţa unei sinagogi. Imediat după are loc o explozie. Deflagraţia ar fi fost declanşată de o butelie, care s-ar fi aflat în portbagajul unuia dintre autoturisme. Un poliţist care era în zonă a fost rănit.

"Am auzit o explozie puternică şi apoi am văzut fumul cum se ridică în aer", spune un martor. 

Atac terorist şi în Franţa

Articolul continuă după reclamă

"Comandantul jandarmeriei ne-a spus că, potrivit primelor date, atacatorul a fost extrem de determinat şi că, dacă sinagoga ar fi fost plină de credincioşi în acel moment, dacă oamenii ar fi ieşit din clădire în primele minute, probabil ar fi existat victime", a declarat Gabriel Attal, premierul Franței.

Pe acelaşi subiect

Cu arma la purtător şi cu un steag palestinian înfăşurat în jurul taliei, camerele de supraveghere din zonă l-au surprins pe bărbat cum fuge de la locul faptei.

"Vreau să spun că am evitat o tragedie absolută. Dar ceea ce s-a întâmplat aici şochează şi scandalizează toţi republicanii din ţara noastră", a adăugat Gabriel Attal, premierul Franței.

Două sute de poliţişti au pornit pe urmele atacatorului. După ore în şir de căutări, aseară, suspectul a fost arestat la Nîmes. Potrivit presei locale, a fost agresiv cu poliţiştii şi chiar a deschis focul asupra acestora.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Atac terorist în Franţa. Un bărbat înarmat a semănat teroare după ce a provocat explozia a două mașini. Un polițist, rănit: "Am evitat o tragedie absolută"