Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu 3 morţi şi 8 răniţi a fost revendicat de gruparea Stat Islamic

După aproape 26 de ore de căutări intense, ucigaşul din Solingen s-a predat poliţiştilor. "Eu sunt cel pe care îl căutaţi!", le-a spus bărbatul autorităţilor. Atacatorul are 26 ani, este originar din Siria şi face parte din gruparea Statului Islamic, care a revendicat aseară atacul în urma căruia trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte opt au fost rănite, dintre care patru sunt în stare gravă.

de Redactia Observator

la 25.08.2024 , 08:32

Bărbatul care a îngrozit o ţară întreagă are 26 de ani şi este originar din Siria. Acum doi ani, a venit în Germania, unde a solicitat azil în Bielefeld. 

Atacatorul din Germania s-a predat

Imediat după ce a comis ororile, s-a ascuns mai mult de 24 de ore, într-o curte. Aseară, aproape de miezul nopţii, cu hainele încă pătate de sângele victimelor, individul s-a predat poliţiştilor. Autorul masacrului este membru al Grupării Stat Islamic, care a revendicat atacul din Solingen.

Vezi și

Membrii grupării au descris, într-o postare pe Telegram, atacul ca fiind ''o răzbunare pentru musulmanii din toată lumea''. 

Pe acelaşi subiect

Tim Kurzbach, primarul din Solingen: Noi, cei din Solingen, suntem îngroziţi și îndureraţi. Ceea ce s-a întâmplat în orașul nostru aproape că nu a lăsat pe niciunul dintre noi să doarmă. 

Arma crimelor, găsită la 200 de metri distanţă de locul în care tânărul a ucis fără milă trei oameni

Poliţiştii l-au căutat pe individ cu trupe speciale, elicoptere şi câini de urmă. Arma crimelor a fost găsită la două sute de metri distanţă de locul în care barbatul a ucis fără milă trei oameni. Un adolescent de 15 ani care a fost văzut că vorbea cu agresorul a fost arestat. 

Atacul a avut loc în centrul oraşului Solingen, cand 10.000 de oameni participau la un festival. Din senin, barbatul a început să lovească în stânga şi în dreapta cu un cuţit. O femeie şi doi bărbaţi au murit pe loc. Alte patru persoane au fost grav ranite. 

În urma atacului, festivalul a fost anulat. Două oraşe din apropiere, care aveau şi ele programate evenimente, au renunţat la planuri. În semn de solidaritate, echipele de fotbal din ţară au purtat panglici negre la meciurile din prima ligă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » "Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu 3 morţi şi 8 răniţi a fost revendicat de gruparea Stat Islamic