Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ATAC TERORIST la un post de televiziune! Bărbați înarmați au aruncat în aer intrarea, iar apoi au început să tragă și să arunce grenade. Sunt morți și răniți (VIDEO)

Un atac terorist a avut loc, marți, la un post de televiziune din Kabul. Bărbaţi înarmaţi au pătruns cu forţa și au început să arunce cu grenade şi să tragă.

de Redactia Observator

la 07.11.2017 , 12:56

Update ora 12:00 - Atacul armat de la Shamshad TV s-a încheiat, toţi angajaţii care se aflau în imobil fiind salvaţi.

Cel puţin un paznic a fost ucis în atentat, a declarat anterior pentru AFP Basir Mujahid, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul.

Un atac terorist a avut loc, marți, la un post de televiziune din Kabul. Bărbaţi înarmaţi au pătruns cu forţa și au început să arunce cu grenade şi să tragă.

Articolul continuă după reclamă

Potrivit presei locale, o explozie s-a produs la intrarea în clădire, iar apoi doi sau tri bărbați au pătruns în sediul postului de televiziune Shamshad TV și au început să arunce cu grenade şi să tragă.

Pe acelaşi subiect

”Am văzut atacatori pe camerele de securitate, în timp ce intrau în imobilul televiziunii. Ei au tras mai întâi asupra paznicului, apoi au intrat. Au început să arunce cu grenade şi să tragă”, a declarat o jurnalistă de la Shamshad TV, Faisal Zaland, care a spus că a fugit pe o uşă din spatele clădirii.

Potrivit autorităților, cel puțin o persoană a murit, iar 20 sunt rănite.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Shamshad TV, un post de televiziune în paştună, care difuzează în întreaga ţară, mai transmitea începând de la ora locală 11.30 (8.00, ora României) doar o imagine fixă în locul programelor sale obişnuite.

Potrivit lui Faisal Zaland, forţe de securitate au fost desfăşurate în apropierea imobilului şi ”încercau să îi împuşte pe atacatori”. ”Mulţi dintre colegii mei sunt încă înăuntru”, a adăugat ea.

Atentatele se multiplică, de la începutul anului la Kabul, vizat la sfârşitul lui mai de cel mai sângeros atac, soldat cu cel puţin 150 morţi.

Trei atentate, inclusiv împotriva unei moschei şiite, s-au soldat cu cel puţin 75 de morţi în ultimele două săptămâni din octombrie în capitala afgană.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » ATAC TERORIST la un post de televiziune! Bărbați înarmați au aruncat în aer intrarea, iar apoi au început să tragă și să arunce grenade. Sunt morți și răniți (VIDEO)