Antena Meniu Search
x

Atacatorul de la baza aeriană Pensacola era un ofițer saudit

Stare de alertă în bazele militare din Statele Unite după un nou atac armat. Un membru al forţelor aeriene saudite a ucis trei oameni şi a rănit alţi 8 după ce a deschis focul în baza aero-navală Pensacola din Florida.

de Redactia Observator

la 07.12.2019, 13:57

Vezi și

Stare de alertă în bazele militare din Statele Unite după un nou atac armat. Un membru al forţelor aeriene saudite a ucis trei oameni şi a rănit alţi 8 după ce a deschis focul în baza aero-navală Pensacola din Florida. Atacatorul a fost ucis, iar autorităţile americane investighează dacă incidentul este unul de natură teroristă. La câteva ore după incident, o altă bază aeriană din Florida a fost evacuată în urma unei alerte cu bombă. Incidentele vin după ce miercuri, un marinar a omorât doi civili la Pearl Harbour, după care s-a sinucis.

Alarma s-a dat la Pensacola imediat dupa ce un pilot - student a deschis focul într-o sală de clasă. După minute de panică, la faţa locului au ajuns zeci de membri ai poliţiei locale. Asistaţi de militari, oamenii legii s-au angajat într-un schimb de focuri cu atacatorul, iar acesta a fost ucis.

Primele cercetări arată că atacatorul este Mohammed Saeed Alshamrani. Un membru al forţelor aviatice saudite care participa la un program de antrenament pe teritoriul american.

La scurt timp, Regele Salman al Arabiei Saudite a condamnat, într-un apel telefonic cu preşedintele Statelor Unite, atacul armat şi a prezentat condoleanţe victimelor.

FBI, Departamentul Apărării şi poliţia locală invetighează acum dacă incidentul a avut caracter terorist.

La câteva ore dupa acest atac, baza aeriană Patrick, tot din Florida, a fost evacuată după ce autorităţile au fost anunţate că acolo a fost amplasată o bombă. După aproape două ore, geniştii au stabilit că alarma a fost una falsa.

Aceste incidente survin după ce miercuri, un marinar de 22 de ani a împuşcat mortal doi civili şi rănit un al treilea la baza militară de la Pearl Harbour.

Sâmbătă se împlinesc 78 de ani de la atacul nipon de la Pearl Harbour în urma căruia Statele Unite au intrat în cel de-al Doilea Război Mondial şi au schimbat cursul istoriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Atacatorul de la baza aeriană Pensacola era un ofițer saudit