Antena Meniu Search
x

Video Atacatorul care a îngrozit SUA, încă în libertatea. Un locuitor din orașul tragediei povestește cum el și fiul său au fost la un pas de moarte

Asasinul care a îngrozit America este în libertate, la peste 24 de ore de la masacru. Oraşul însângerat este în lockdown, în timp ce poliţiştii îl caută pe criminalul care a omorât cel puţin 18 oameni şi a rănit 13. Zeci de agenți FBI au înconjurat clădirea unde figura ultimul lui domiciliu. L-au somat minute în şir să se predea, dar bărbatul nu era acasă. 

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 21:37

Vezi și

"Trebuie să ieşi din casă neînarmat, cu mâinile în aer!" 

Agenţii FBI au repetat de multe ori somaţia, dar din clădire nu a ieşit nimeni. În cele din urmă s-au convins - suspectul nu era unde credeau ei. Bărbatul de 40 ani, rezervist al armatei americane, este de negăsit după ce a deschis focul miercuri într-un restaurant şi o sală de bowling. Între timp, unul dintre localnicii din Lewsiton, oraşul însângerat de atacuri, este în stare de şoc - a fost la un pas să fie pe lista de victime şi el şi fiul său. Miercuri seara ar fi trebuit să îşi ducă băiatul în sala de bowling unde rezervistul a deschis focul. 

 Patrick Poulin, locuitor din Lewiston: "Fiul meu are 15 ani și este în liga profesionistă de bowling. În fiecare miercuri seara, copiii se antrenează. De data asta, am decis să nu mergem la antrenament, ne-am răzgândit în ultima clipă. Se pare că decizia asta ne-a salvat viața."

Până este găsit trăgătorul, în micul orăşel cu 38.000 de mii de locuitori, școlile și magazinele rămân închise. Iar localnicii de pe o rază de 80 de kilometri stau baricadaţi în case şi le plâng pe victimele masacrului. 

Pe acelaşi subiect

April Stevens, locuitor din Lewiston: "Sunt îngrijorată. Un prieten apropiat a fost omorât. Ne rugăm pentru toată lumea. Sperăm că toată lumea va trece cu bine prin asta, că cei răniţi se vor recupera. şi că familiile lor sunt bine. Gândurile noastre sunt alături de cei care nu au supravieţuit." 

Atacatorul, printre cei mai căutați oameni din SUA

Robert Card, suspectul principal, este acum unul dintre cei mai căutați oameni din Statele Unite. Anchetatorii îl consideră periculos - are pregătire militară şi este instructor calificat de tir. Vara aceasta, a fost internat două săptămâni într-o clinică de psihiatrie. Spunea că auzea voci și amenința că o să atace o bază militară. În ultimele 24 de ore, agenţii FBI au scotocit zona pe o rază de 80 de kilometri fără să dea de urma lui.

Susan Collins, senator al SUA: "Este o zi întunecată pentru statul Maine. Este cel mai grav atac armat pe care statul Maine l-a trăit şi pe care şi l-ar fi putut imagina." 

Robert Card este considerat autorul celui mai grav atac armat de anul acesta din Statele Unite. Armele de foc au ucis peste 35.000 de oameni, dintre care aproape 1.400 erau copii. Noile legi semnate vara aceasta de președintele Joe Biden au restricționat accesul americanilor la armele de foc, dar exclud măsuri importante: verificarea antecedentelor penale și interzicerea armelor de foc automate, folosite în masacrul din Lewsiton. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Atacatorul care a îngrozit SUA, încă în libertatea. Un locuitor din orașul tragediei povestește cum el și fiul său au fost la un pas de moarte