Antena Meniu Search
x

Atacul cu bombă de la un centru de imigrare din Anglia a fost calificat drept incident terorist

Poliția britanică a declarat sâmbătă că există dovezi care arată că o ideologie teroristă de extremă dreapta a motivat atacul cu bombă cu benzină asupra unui centru de imigrare din orașul portuar Dover, în sudul Angliei, din 30 octombrie, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 15:10

Atacul cu bombă de la un centru de imigrare din Anglia de săptămâna trecută, calificat drept incident terorist
Atacul cu bombă de la un centru de imigrare din Anglia de săptămâna trecută, calificat drept incident terorist - Profimedia Images

Nimeni nu a fost grav rănit în incident, iar poliția a declarat că Andrew Leak, în vârstă de 66 de ani, care a fost găsit mort la o benzinărie din apropiere la scurt timp după atac, ar fi acționat singur.

„În prezent nu există nimic care să sugereze că infractorul lucra alături de altcineva și nu se crede că există o amenințare mai mare la adresa publicului”, se arată într-o declarație a poliției.

Centrul de imigrare de la Dover este prima oprire pentru mii de persoane care traversează, în mod riscant peste Canalul Mânecii pentru a cere azil în Marea Britanie.

Indicii că sănătatea mintală a atacatorului a fost un factor de risc

Dovezile de pe dispozitivele media digitale au sugerat că Leak a fost motivat de ideologia de extremă dreapta, deși există, de asemenea, indicii puternice că sănătatea mintală a lui Leak a fost un factor în risc, a declarat poliția, adăugând că investigațiile continuă.

„Sunt convins că acțiunile suspectului au fost motivate în primul rând de o ideologie extremistă. Acest lucru întrunește pragul unui incident terorist”, a declarat Tim Jacques, coordonator național principal al poliției pentru combaterea terorismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Atacul cu bombă de la un centru de imigrare din Anglia a fost calificat drept incident terorist