Antena Meniu Search
x

Atacul terorist din Londra: Politia a mai arestat doi suspecti

Armata britanica omagiaza memoria soldatului ucis in mod barbar, in plina strada, de doi islamisti fanatici. Acestia sunt arestati in spital, dupa ce au incercat sa-i atace pe politistii sositi la locul crimei

Vezi și

Lee Rigby avea 25 de ani si era in armata din 2006. El fusese promovat tobosar al regimentului regal de puscasi, dupa un stagiu de lupta pe frontul din Afganistan. Era sufletul sectiunii de tobe a fanfarei si luase parte la multe evenimente ceremoniale. Dar era si un mitralior desavarsit, care s-a distins in serviciul tarii in Afganistan, Germania si Cipru.

Rigby, care lucra si ca recrutor, nu era in uniforma in momentul atacului, dar purta un tricou care-l identifica drept militar. Dupa ce l-au lovit cu masina, agresorii au incercat sa decapiteze cadavrul, in fata trecatorilor ingroziti.

Criminalii, care aveau si un pistol, au incercat sa-i atace si pe politisti, dar acestia au ripostat cu focuri de arma.

Unul din ucigasi a fost identificat de presa drept un crestin convertit la Islam in 2003 si alaturat, o vreme, unei grupari radicale musulmane. Liderul gruparii da vina, acum, pe politica guvernului britanic pentru sangerosul atac.

Dar cei mai multi dintre musulmanii britanici nu gandesc la fel si condamna cu tarie atacul.

Un barbat si o femeie sunt de asemenea retinuti, suspecti de complicitate. Premierul David Cameron sustine, si el, ca atacul nu a fost indreptat doar impotriva Marii Britanii ci si a Islamului si comunitatilor musulmane britanice. Un efectiv suplimentar de 1.200 de politisti a fost desfasurat pe strazile Londrei, pentru a da siguranta populatiei si pentru a descuraja eventuale noi acte de violenta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atacul terorist din Londra: Politia a mai arestat doi suspecti