Antena Meniu Search
x

Atacuri periculoase în pub-urile din Marea Britanie: Droguri puse pe ascuns în băuturi. 12 tineri au ajuns la spital

Poliţiştii englezi au deschis o anchetă după ce mai mulţi tineri s-au simţit rău. Aceştia au consumat băuturi alcoolice în diferite localuri din Colchester, iar oamenii legii iau în calcul varianta prin care cineva le-ar fi pus tinerilor droguri în pahare.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 21.09.2021, 16:50

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a identifica vinovaţii
Autorităţile au deschis o anchetă pentru a identifica vinovaţii - Shutterstock - foto ilustrativ

Cel puţin 12 persoane s-au îmbolnăvit pe parcusul a opt săptămâni în oraşul din regiunea Essex, relatează Daily Mail. Părinţii îngrijoraţi şi-au transportat copiii de urgenţă la spital, după ce din senin au leşinat din cauza băuturilor. Inspectorul șef Rob Huddleston, comandantul districtului Colchester, a declarat că pentru fiecare caz a fost delegat și atribuit un anumit ofițer pentru investigare, astfel încât ancheta să se desfăşore mai rapid. Aceştia vor merge şi vor prelua imaginile de pe camerele de supraveghere montate în apropierea locaţiei pentru a putea găsi vinovatul şi a-l putea trimite în judecată.

"Se pare că cineva a mers în mod aleatoriu în jurul băuturilor oamenilor. Recunosc că este foarte dificil sunt sute de ore de muncă prin care ofiţerii vor sta şi vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere. Va fi greu pentru că mulți oameni seamănă între ei, pentru că este întuneric şi este greu de distins. Dacă găsim pe cineva, îl vom trimite în judecată", a declarat Rob Huddleston.

Anchetatorii caută vinovaţi

Una dintre mamele fetelor implicate în acest caz a povestit cum fiica ei de 18 ani a căzut pur şi simplu din picioare, din cauza băuturii consumate în club. "Am dus-o pe Shania la spital şi până când am ajuns acolo parcă ar fi fost paralizată. Medicii au spus că probabil este din cauza băuturii, dar prietenii ei au povestit că niciodată nu au văzut-o aşa şi cu siguranţă cauza ar fi alta", a povestit femeia. Ea spune că a doua zi poliţiştii au contactat-o şi i-au confirmat că în aceeaşi seară alte două tinere au fost în aceeaşi situaţie şi că cel mai probabil acest lucru s-ar fi datorat unei substanţe care le-a fost pusă în pahare.

Autorităţile recomandă prudenţă tinerilor care obişnuiesc să iasă în pub-uri sau cluburi şi îi roagă să fie atenţi mai ales la paharele din care beau. "Știu că mulți oameni sunt dornici să iasă în pub-uri și cluburi pentru a-şi vedea prietenii și familia după mai mult de un an de când au restricții impuse de coronavirus , dar le-aș îndemna să se asigure și să ajungă acasă în siguranță. Sunt prioritățile lor principale"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Atacuri periculoase în pub-urile din Marea Britanie: Droguri puse pe ascuns în băuturi. 12 tineri au ajuns la spital