Antena Meniu Search
x

Atena, amenințată de flăcări. Două suburbii au fost evacuate în urma unui incendiu care a ars mai multe case. VIDEO

Un incendiu a distrus marţi mai multe case din Varibombi, un cartier de la periferia Atenei. Locuitorii din două suburbii au fost evacuați. Autorităţile încearcă să țină flăcările sub control, mai ales că amenință transporturile şi furnizarea cu electricitate.

De Redactia Observator la 03.08.2021, 21:28
Vezi și

Cel mai grav val de căldură din ultimele decenii înregistrat în Grecia continuă să pună probleme. Flăcările au distrus mai multe case şi o zonă de camping şi au ajuns în piaţa centrală din Varympompi.  Case din zonă, precum și din cartierul apropiat Adames, au ars. Toți locuitorii din zonele amenințate de incendiul puternic au fost evacuați. Cei care locuiesc în Thrakomakedones vor fi, de asemenea, obligați să părăsească casele pentru a scăpa de incendiu. Drumul Național, care merge de la Atena la Lamia, a fost închis din cauza flăcărilor. Focul a izbucnit în zona foarte împădurită din apropiere a Kryoneri, dar s-a răspândit semnificativ de-a lungul după-amiezii.

Mai devreme după-amiază, flăcările au întrerupt curentul electric pentru unii locuitori din zonă, dar legăturile au fost restabilite. Cu toate acestea, focul se apropie periculos de unele întreprinderi și fabrici, iar oficialii au sugerat că este posibil să fie necesară evacuarea, dar ordinul nu a fost încă emis.

În prezent, o echipă de 104 pompieri, ajutați de cinci elicoptere și patru avioane, luptă împotriva flăcărilor. Vânturile extrem de puternice din regiune, care ajută la alimentarea și răspândirea focului, au făcut munca pompierilor de pe loc deosebit de dificilă. Ei speră să conțină focul pentru a nu se răspândi în apropiere de Kifisia, care este mai dens populată.

Pe acelaşi subiect

Valul de caniculă a doborât luni după-amiaza recordul pentru cea mai ridicată temperatură din Grecia de când se fac măsurători. Orașul Makrakomi din sudul țării a fost luni nu doar cel mai fierbinte loc din Grecia, ci și de pe întregul continentul european. Stația meteorologică a Observatorului Național din Atena care este staționată aici a înregistrat 46,3 grade Celsius. Această temperatură este oficial cea mai ridicată înregistrată vreodată în Grecia.

Luni s-au înregistrat temperaturi extrem de ridicate pe tot teritoriul grecesc, orașul Dendra, la nord-vest de Larissa din Tesalia, atingând 45 de grade Celsius. Orașele Teba, Sparta și Larissa au înregistrat, de asemenea, luni temperaturi peste 44 de grade Celsius. Potrivit lui Giannis Kallianos, deputat și meteorolog pentru postul de televiziune MEGA, Grecia a înregistrat luni cele mai mari cinci temperaturi din Europa. Și azi temperatura a urcat la 46 de grade în Pyrgela, iar în Varympompi, Attica, au izbucnit incendii de vegetație.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Atena, amenințată de flăcări. Două suburbii au fost evacuate în urma unui incendiu care a ars mai multe case. VIDEO

Breaking News

O imagine "nebună", cu un munte de rachete în Ucraina. Sunt resturile de proiectile cu care a fost...

O imagine "nebună", cu un munte de rachete în Ucraina. Sunt resturile de proiectile cu care a fost bombardat Harkovul