Antena Meniu Search
x

Atentat cu maşină-capcană în Turcia! Doi morţi şi cinci răniţi

E din nou alertă în Turcia, după atacurile din noaptea de Revelion din Istanbul. O maşină-capcană a explodat, ieri, în apropiere de palatul de justiţie din Izmir.

Vezi și

E din nou alertă în Turcia, după atacurile din noaptea de Revelion din Istanbul. O maşină-capcană a explodat, ieri, în apropiere de palatul de justiţie din Izmir.

Sunt imaginile care au şocat întreaga planetă. Momentul exploziei maşinii-capcană este de o violenţă extremă. Mai ales că deflagraţia are loc într-o zonă aglomerată, la doi paşi de Palatul de Justiţie din Izmir. După atentat, trei indivizi înarmaţi cu puşti automate au deschis focul asupra poliţiştilor care păzeau instituţia.

La scurt timp după incident, doi dintre agresori au fost omorâţi, iar al treilea a fugit şi este, în continuare, căutat. Sute de oameni au protestat, ieri, împotriva militanţilor kurzi în locul în care a avut loc atacul.

După primele anchete, autorităţile spun că militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan sunt responsabili pentru cele întâmplate. Autorităţile din Turcia fac tot ce le stă în putinţă pentru a lupta împotriva terorismului.

Turcia e în stare de alertă după atentatul din noaptea de Revelion, când 39 de oameni au fost ucişi într-un club din Istanbul. Autorităţile de la Ankara dau asigurări că teroristul a fost identificat şi că urmează să fie prins. El este, cel mai probabil, membru al comunităţii uigure, grup etnic turc din Asia Estică şi Centrală.

Peste 20 de suspecţi au fost arestaţi până în acest moment în cadrul anchetei, printre care şi mai mulţi presupuşi militanţi ai Statului Islamic. Autorităţile turce nu exclud însă, ca teroristul să fi părăsit deja ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atentat cu maşină-capcană în Turcia! Doi morţi şi cinci răniţi