Antena Meniu Search
x

Doi cetățeni străini au fost ARESTAȚI pe aeroportul Atatürk, în cadrul anchetei privind ATENTATUL de la Istanbul

Doi cetățeni străini au fost arestați pe aeroportul internațional din Istanbul în legătură cu atacul care a avut loc în noaptea de Revelion, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți.

Doi cetățeni străini au fost arestați pe aeroportul internațional din Istanbul, în legătură cu atacul care a avut loc în noaptea de Revelion, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți.

Doi cetățeni străini, a căror naționalitate nu a fost anunțată încă, au fost reținuți la intrarea în terminalul pentru plecări internaționale și au fost transportați la sediul forțelor de securitate din Istanbul.

Televiziunea turcă a informat marți că atacatorul din clubul Reina din noaptea dintre ani se numește Lakhe Mașrapov, are 28 de ani și este originar din Kârgâzstan.

Serviciile de securitate din Kârgâzstan au anunțat marți că au dispus verificări, pentru a stabili dacă informațiile făcute publice de jurnaliștii turci și preluate de presa internațională se confirmă. 

Potrivit unor elemente preliminare ale anchetei, atacatorul ar fi intrat în Turcia dinspre Siria, unde a luptat pentru jihadiștii grupării teroriste Statul Islamic, motiv pentru care pare să fi avut "o bună cunoaștere a armelor de foc", a scris publicația Hürriyet.

Revenim cu detalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Doi cetățeni străini au fost ARESTAȚI pe aeroportul Atatürk, în cadrul anchetei privind ATENTATUL de la Istanbul