Antena Meniu Search
x

Atentat Paris: Mărturii terifiante ale tânărului din tipografia groazei! "Am stat ascuns într-un dulap opt ore"

Tânărul care a stat ascuns opt ore sub o chiuvetă în tipografia din Dammartin-en-Goële unde se refugiaseră vineri fraţii Kouachi, autorii atacului de la revistă franceză Charlie Hebdo, a declarat că se simte norocos că a supravieţuit

Tânărul care a stat ascuns opt ore sub o chiuvetă în tipografia din Dammartin-en-Goële unde se refugiaseră vineri fraţii Kouachi, autorii atacului de la revistă franceză Charlie Hebdo, a declarat că se simte norocos că a supravieţuit

Lilian Lepere, în vârstă de 26 de ani, a povestit pentru France 2 cum s-a ascuns, cu ajutorul angajatorului său, în tipografia CTD din Dammartin-en-Goële, vineri, în momentul în care fraţii Said şi Cherif Kouachi au intrat şi s-au refugiat acolo. El ştie că a avut noroc să scape nevătămat. "De altfel, am jucat la loto în această seară".

În timpul emisiunii, el a văzut imaginile cu şeful său Michel Catalano, eliberat de fraţii Kouachi, care povestea cum i-a oferit răgazul pentru a se ascunde. "El mi-a oferit secundele necesare pentru a mă ascunde. Datorită lui sunt aici. Primul lucru pe care mi l-a spus când s-a deschis uşa a fost: au Kalaşnikov. Eu nu l-am crezut. Am văzut apoi pe faţa lui că nu era o glumă. Îi auzeam urcând şi mi-a spus: Du-te şi ascunde-te!", îşi aminteşte Lilian.

El s-a refugiat atunci sub o chiuvetă, într-un dulap de 70x90 de centimetri, cu adâncimea de 40 de centimetri, unde a stat opt ore şi jumătate.

Tânărul a explicat că nu şi-a putut folosi telefonul mobil mai repede, pentru că stătea ghemuit în dulapul de sub chiuvetă şi nu avea acces la buzunar. La un moment dat l-a luat şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l mute pe modul silenţios, pentru că era pe vibraţie. Ulterior, Lilian le-a trimis mesaje membrilor familiei sale, iar unul dintre aceştia i-a răspuns că se află alături de poliţie. Când a intrat în legătură cu poliţia, a reuşit să le ofere detalii despre sediul firmei şi a primit asigurări că în momentul asaltului o echipă va veni să îl caute.

Jandarmeria "mă avertizase în mesaje că o echipă va veni să mă caute şi că nu trebuie să mă mişc. Dar când am înţeles că poliţiştii vor intra, nu m-am supus. Îmi era teamă că cei doi fraţi au pus bombe în clădire", a povestit el, adăugând că a ieşit din dulap. În final nu a fost nicio explozie, doar zgomotele "salvatorilor" săi, care l-au preluat şi l-au scos din clădire pe fereastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Atentat Paris: Mărturii terifiante ale tânărului din tipografia groazei! "Am stat ascuns într-un dulap opt ore"