Antena Meniu Search
x

Atentat terorist în toiul protestelor din SUA. Trei poliţişti au fost răniţi

Un tânăr de 20 de ani a atacat un poliţist cu un cuţit, apoi a încearcat să tragă cu o armă asupra altor doi agenţi din New York, în timpul protestelor.

de Redactia Observator

la 08.06.2020, 11:23

Vezi și
  • Tânărul a fost arestat.
  • Trei poliţişti transportaţi la spital.

Momentul în care tânărul de 20 de ani îl atacă pe un poliţist cu un cuţit, apoi încearcă să tragă cu o armă asupra altor doi agenţi din New York a fost surprins de camera portabilă a unuia dintre poliţişti. Martorii susţin că agresorul a strigat "Allahu Akbar" în timpul atacului.

Tânărul a fost arestat, iar cei trei poliţişti transportaţi la spital. O anchetă va stabili dacă incidentul este de natură teroristă.

Atacul a venit în contextul protestelor generate de moartea unui bărbat de culoare, după ce a fost agresat de mai mulţi poliţişti. La manifestaţii s-a alăturat şi faimoasa cântăreaţă Madonna. Operată recent, regina muzicii pop a venit la protest ajutată de cârje.

Şi fiul actorului american Bill Murray s-a alăturat protestelor. Însă a ajuns în arest, după ce s-a bătut cu un poliţist.

În mijlocul haosului, gestul unui tânăr de 18 ani a impresionat o ţară întreagă. Adolescentul a petrecut, voluntar, 10 ore pentru a strânge mizeria lăsată în urmă de manifestanţi.

În scurt timp, mai mulţi oameni de afaceri americani s-au mobilizat pentru a-l răsplăti pe tânăr. I-au oferit cadou un Ford Mustang şi o bursă pentru facultate.

Antonio Gwynn, tânărul voluntar: M-am oprit literalmente și am început să plâng. La fel și mătușa mea şi vărul meu mai mic.

Tensiunile continuă însă, şi nu doar în Statele Unite. În Marea Britanie, protestatarii au dărâmat statuia unui fost negustor de slavi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atentat terorist în toiul protestelor din SUA. Trei poliţişti au fost răniţi