Antena Meniu Search
x

Atentate Franţa: Obiectivele TURISTICE din Paris, închise pe o perioadă nedeterminată

Grands Magasins, Avenue Montaigne, Champs-Elysées: locuri emblematice din Paris unde turiști din întreaga lume își fac cumpărăturile, se plimbă sau își sorb cafeaua, erau aproape pustii sâmbătă dimineață, după atentatele teroriste produse simultan vineri seară

Grands Magasins, Avenue Montaigne, Champs-Elysées: locuri emblematice din Paris unde turiști din întreaga lume își fac cumpărăturile, se plimbă sau își sorb cafeaua, erau aproape pustii sâmbătă dimineață, după atentatele teroriste produse simultan vineri seară

Aceste atentate soldate cu cel puțin 128 de morți și 300 de răniți au lovit din plin în inima Parisului, capitala Franței care se numără printre cele mai vizitate destinații turistice din lume, chiar într-o perioadă în care autoritățile franceze își fixau un obiectiv ambițios: atragerea a peste 100 de milioane de turiști străini la orizontul anului 2020.

Sâmbătă, principalele muzee, printre care Versailles și Luvru, mai multe locuri în care se desfășoară spectacole, precum Opéra din Paris, dar și parcul de distracții Eurodisney au rămas închise. Turnul Eiffel, monumentul emblematic al Parisului și întregii Franțe va rămâne de asemenea închis pe o perioadă încă nedeterminată.

Galeriile Lafayette au anunțat printr-un comunicat că sunt nevoite să-și închidă porțile pentru că "există dificultăți în asigurarea serviciilor optime".

În fața vitrinelor deja pregătite pentru Crăciun nu s-a mai oprit niciun curios. Disneyland Paris, aflat la marginea de est a metropolei, a anunțat că nu va deschide sâmbătă "din cauza recentelor evenimente tragice din Franța și în semn de susținere pentru comunitatea pariziană și de respect pentru victimele acestor hidoase atacuri. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de aceste evenimente îngrozitoare".

Opera din Paris și-a anulat toate concertele de sâmbătă, iar orchestra filarmonică pariziană a anunțat că sediul operei va rămâne închis la sfârșitul acestei săptămâni.

De asemenea, trupa rock U2 a anunțat că și-a anulat un concert ce urma să aibă loc sâmbătă în capitala Franței.

În schimb serviciul Bateaux-Mouches, care asigură vaporașe pentru plimbarea turiștilor pe apele Senei, a anunțat că își continuă activitatea. "Vom suplimenta măsurile de securitate — se vor face percheziții la îmbarcare și nu va fi permis accesul cu bagaje voluminoase. De asemenea, vom dispune de mai mulți agenți de securitate la bord", conform operatorului de plimbări pe Sena.

Pe bulevardul Haussmann trec numeroase patrule de poliție formate din câte doi ofițeri purtând armament de război. O femeie trece și ea, grăbită, cu telefonul la ureche: "Să nu intri în magazinele mari, nu se știe niciodată, nu trebuie să-ți asumi riscul să intri într-o posibilă țintă", îi spune ea interlocutorului.

O cafenea Starbucks de pe bulevardul Haussmann și-a deschis totuși ușa. Brian, unul dintre angajați, a povestit că a avut doar trei clienți care nici ei nu au zăbovit prea mult. "Este pustiu, în timp ce de obicei avem mereu cel puțin cinci clienți", a explicat el.

La intrarea într-un magazin H&M se poate citi următorul afiș: "Pentru securitatea echipei noastre și a clienților noștri, astăzi în mod excepțional, magazinul este închis".

Pe cocheta stradă Montaigne, magazinul Gucci a rămas închis. Pe Champs-Elysées, "cel mai frumos bulevard din lume", toate terasele și cafenelele au rămas goale, iar magazinele sunt închise.

Cinematograful Gaumont Marignan a deschis de dimineață. "Am solicitat doi agenți de securitate dar încă nu au ajuns aici", se confesează un angajat al cinematografului. Astăzi lucrează însă cu personal redus. Mai mulți angajați au anunțat că rămân acasă, respectând îndemnul autorităților și în conformitate cu legea care le permite acest lucru în cazul unor astfel situații de pericol. Până la prânz, principalele lanțuri de cinematografe din Paris au anunțat însă că au închis toate sălile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Atentate Franţa: Obiectivele TURISTICE din Paris, închise pe o perioadă nedeterminată