Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ATENTATE in cartierele siite din Bagdad: Cel putin 23 de persoane au fost UCISE

Cel putin 23 persoane si-au pierdut viata si alte 88 au fost ranite intr-o serie de atentate coordonate produse marti dimineata in cartiere siite din Bagdad.

de Redactia Observator

la 19.03.2013 , 11:07

Valul de atacuri vine cu o zi inainte de aniversarea a zece ani de la invadarea Irakului de catre coalitia condusa de SUA. Astfel, zece masini capcana au explodat marti dimineata, in timpul orelor de varf, tintele fiind cartierele siite Husseiniyah, Mashtal, Zafraniyah, Baghdad Jadidah, Kadhimiyah, Sadr City si Shuala, precum si orasul Iskandiriyah, situat la sud de capitala.

De asemenea, doua persoane au fost impuscate in Saidiyah si Mansur. Atacurile nu au fost revendicate, dar insurgentii sunniti, printre care aripa Al-Qaida din Irak, ataca cu regularitate comunitatea siita si fortele de securitate, in tentativa de a destabiliza guvernul siitului Nuri al-Maliki.

In urma acestui nou val de atentate, politia si armata, deja prezente pe strazile din Bagdad, si-au intensificat controalele.

Articolul continuă după reclamă

Numarul violentelor din Irak a crescut ingrijorator in apropierea datei la care se aniverseaza zece ani de la invazia americana, 87 de persoane fiind ucise in ultima saptamana in urma diverselor atentate.

Potrivit unui bilant publicat duminica de organizatia nonguvernamentala (ONG) Iraq Body Count, cel putin 112.000 de civili au fost ucisi in lupte si atacuri incepand cu 2003, anul in care Irakul a fost invadat.

Sursa: Antena 3

Foto: hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » ATENTATE in cartierele siite din Bagdad: Cel putin 23 de persoane au fost UCISE