Antena Meniu Search
x

Atentatul de la Bangkok a fost bine plănuit, peste 10 persoane sunt implicate

Atentatul comis luni la Bangkok, ce s-a soldat cu cel puțin 21 de morți și 123 de răniți, a fost bine plănuit și 'peste 10 persoane' sunt implicate, a declarat joi comandantul poliției thailandeze

Atentatul comis luni la Bangkok, ce s-a soldat cu cel puțin 21 de morți și 123 de răniți, a fost bine plănuit și 'peste 10 persoane' sunt implicate, a declarat joi comandantul poliției thailandeze

'Această explozie a fost pregătită de echipe', a declarat comandantul poliției naționale Somyot Poompanmoung, precizând că pregătirile au luat mai mult de o lună. 'Cred că această rețea are legături cu oameni în Thailanda... peste 10 persoane au fost implicate', a adăugat el.

Atentatul comis luni a avut loc în centrul capitalei Bangkok, într-un loc foarte frecventat, sanctuarul Erawan dedicat zeului Brahma, care atrage zilnic mii de credincioși budiști. Joi dimineața, 67 de persoane erau încă spitalizate, între care 12 în stare gravă.

Potrivit oficialului citat, o echipă a lucrat la supraveghere, o alta a furnizat material și o echipă a fost însărcinată cu plasarea explozibilului.

După mandatul de arestare emis miercuri, principalul suspect în atentat este un 'străin neidentificat'. El a fost filmat în timp ce plasa un rucsac sub o bancă în fața sanctuarului, cu câteva minute înainte de explozie.

Thailanda a anunțat joi dimineața că va cere ca Interpolul să difuzeze o notă, care să servească la culegerea de informații complementare privind identitatea, originea sau activitatea persoanelor implicate.

Junta la putere în Thailanda a apreciat joi că este 'puțin probabil' ca atentatul comis luni la Bangkok să fie lucrarea unui grup terorist internațional.

'Este puțin probabil ca aceasta să fie lucrarea unui grup terorist internațional', a declarat colonelul Winthai Suvaree, purtătorul de cuvânt al juntei, într-o alocuțiune televizată, adăugând că 'poporul chinez nu a fost ținta directă a atacului'.

Potrivit colonelului, identitatea majorității victimelor a fost stabilită, dar două persoane rămân de identificat. Printre victime se află 13 cetățeni străini, între care mulți chinezi, dintre care numeroși frecventează sanctuarul Erawan, situat în centrul cartierul comercial Chidlom, în fața căruia a explodat bomba luni seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Atentatul de la Bangkok a fost bine plănuit, peste 10 persoane sunt implicate