Antena Meniu Search
x

Au făcut infarct, au căzut pe scări sau s-au sinucis. Încă două nume pe lista oligarhilor ruși morți în condiții suspecte

Cel mai bogat deputat al Rusiei a murit în condiţii suspecte în India. Pavel Antonov, poreclit regele cârnaţilor, s-a prăbuşit de la fereastra hotelului în care era cazat. Politicianul, care la un moment dat a criticat intervenţia armată din Ucraina, a călătorit în străinătate să îşi serbeze ziua de naştere, cu prietenii. Anchetatorii iau în calcul toate variantele, de la accident, la sinucidere sau crimă. 

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 20:08

Vezi și

Potrivit anchetatorilor din India, Pavel Antonov s-a prăbuşit de la fereastra camerei de hotel în care era cazat în Ajunul Crăciunului. Angajaţii au povestit că l-au găsit pe politician fără suflare, în curte, într-o baltă de sânge, dar nu au ştiut să spună ce s-a întâmplat. Poliţia încearcă încă să afle dacă a fost vorba despre un accident, dacă a căzut din greşeală de la fereastră, sau dacă este vorba despre o sinucidere. 

Anchetatorii indieni spun că oligarhul rus era deprimat, după ce unul dintre prietenii cu care era în vacanţă a fost găsit mort în camera de hotel, şi asta l-ar fi adus în pragul sinuciderii. Ipoteza este respinsă însă cu vehemenţă de Moscova, care încearcă să facă uitat cazul cât mai rapid.

Antonov este unul dintre cei care au criticat invazia Rusiei în Ucraina, după ce a văzut cum o fetiţă este scoasă dintre ruine după un bombardament. Şi-a retras mai apoi declaraţia motivând că altcineva a postat mesajul în numele lui. 

Cine este Pavel Antonov, oligarhul rus găsit mort în India

Cunoscut şi drept regele cârnaţilor, pentru că a fondat o firmă care procesează carne de porc, Pavel Antonov a ajuns în India săptămâna trecută ca să-şi serbeze ziua de naştere, alături de 3 prieteni. Era cel mai bogat deputat al țării, cu un venit anual de aproape 130 de milioane de euro.

Decesul lui este doar ultimul dintr-o lungă serie de morţi suspecte în rândul oligarhilor ruşi de anul acesta. Cei mai mulţi au căzut de la etaj sau de pe stânci, fie s-ar fi sinucis după ce au criticat deciziile preşedintelui rus, Vladimir Putin. Politicienii de la Kremlin au refuzat de cele mai multe ori să comenteze evenimentele tragice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Au făcut infarct, au căzut pe scări sau s-au sinucis. Încă două nume pe lista oligarhilor ruși morți în condiții suspecte